avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate mirelada

Activitate mirelada

Bună ziua! A trecut mai mult de 1 am de la decesul mamei iar noi, copii, nu am facut niciun demers pana in prezent legat de deschiderea succesiunii. Trebuia sa facem vreo declaratie pana acum legat de acceptare a succesiunii? Dacă nu am făcut acest lucru înseamnă că nu mai putem mosteni nimic din apartament? Cui rămâne bunul?
Mulțumesc.
Bună ziua! Am și eu o intrebare: după cât timp de la decesul unuia din părinți suntem obligați sa deschidem succesiunea? Am auzit ca dacă deschidem succesiunea la peste 2 ani de la deces se plătește un impozit, dar nu știu cât este și dacă este corect ce am auzit.
De asemenea, as mai vrea sa întreb ce se intampla daca nu deschidem succesiunea și cât timp apartamentul poate rămâne pe numele părinților, din care unul decedat.
Mulțumesc mult.
Bună ziua!
As vrea sa știu, în cazul decesului unuia din părinți suntem obligați sa deschidem succesiunea și dacă da, exista un.termen anume pana la care aceasta trebuie făcută?
Amm inteles de la cineva ca dacă deschid succesiunea la peste 2 ani de la deces, taxele notariale sunt de 2 ori mai mari decât dacă am face acest lucru pana în 2 ani. Este adevărat?
Și încă în întrebare: ce taxe sunt și cum se stabilesc.
Va mulțumesc mult!
Răspuns la discuția partajare bunuri in caz de divort
Va multumesc foarte mult.
As mai avea o intrebare:
Daca vreau sa ma imprumut de la un parinte pentru diferenta de bani ramasa de achitat si fac doar o hartie simpla, scrisa de mana, intre mine si el, pentru acest imprumut, actul respectiv poate fi folosit ca dovada ca creditul a fost rambursat nu din bani comuni, si astfel sotul sa nu poata avea vreo pretentie la aceasta suma?

Va multumesc.
Răspuns la discuția partajare bunuri in caz de divort
va multumesc foarte mult
Buna ziua,

Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:

Sunt casatorita de 6 ani si am un apartament de 2 camere cumparat cu credit, antorior casatoriei, insa nu este achitat tot creditul.
Jumatate din credit l-am achitat eu, in timpul casatoriei, cu bani rezultati din vanzarea unei garsoniere cumparata si achitata de mine (anterior casatoriei).
As avea 2 intrebari:
1. in cazul unui divort, sotul are dreptul la acest apartament, si daca da, cat anume?
2. exista vreo forma prin care as putea achita acest apartament astfel incat sotul sa nu aiba vreo pretentie, daca se poate?

Va multumesc anticipat,

Mirela

Buna ziua,
In cazul impozitului pe masina este valabila aceeasi regula referitoare la adresa? In ce conditii as putea beneficia de scutire pe impozit?
Va multumesc.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Dar in cazul impozitului pe masina?
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
Eu ma aflu in prezent in concediu crestere copil prelungit pe motiv ca copilul are un handicap. Certificatul de handicap a fost emis pe 01.03.2016- valabil 12 luni, grad de handicap grav- cu asistent.
Am aflat ca am avea dreptul, eu si sotul meu, ca parinti la scutire de impozit pe cladiri si masini.
In ce conditii putem beneficia de aceasta scutire?
Avem fiecare cate o masina si doua garsoniere. Intr-una a mea locuim, dar nu avem niciunul adresa la imobilul unde locuim.
Sotul meu nu are mutatie pe buletin, adica nu are aceeasi adresa cu mine. Din cate stiu eu, masina lui este pe adresa din buletinul lui, adica nu e aceeasi cu a mea si nici aceeasi cu cea unde locuim.
Am putea beneficia de scutire de impozit doar daca adresa imobilului este aceeasi cu cea din buletin si aceeasi cu cea a copilului?
Copilul are acum 11 luni.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Partaj bunuri in caz de divort
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.