avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate malcos

Activitate malcos

Răspuns la discuția Contraventie sau nu
Se poate și un citat din lege? Am căutat și eu și nu am găsit.

Maria Petcu a scris:

Da.Este contraventie.

Neprezentarea permisului de conducere si/sau a certificatului de înmatriculare mai este considerată contravenție conform codului rutier 2018?
Răspuns la discuția Avocat care nu m-a reprezentat
Ce s-a mai intamplat @leorot cu cazul dvs?
Am si eu o nelamurie legata tot de lipsa de profesionalism sau de interes a unui avocat care ma reprezinta in instanta.
Este vorba despre o contestatie a unei decizii de de concediere.
1) avocatul mi-a cerut un onorariu pentru care nu mi-a dat nicio chitanta;
2) avocatul nu ma tine deloc la curent cu evolutia dosarelor (nu raspunde la telefon si la mesaje pe motiv ca mai are si alta treaba)
3) mi s-a respins un dosar in instanta si nu m-a anuntat de acest lucru, ba chiar mi-a spus ca pot verfica si singur evolutia dosarelor pe rol pe siteul tmb.
Sunt aceste lucruri normale?
Răspuns la discuția Proces Verbal MAI
ynocentta a scris:

Anterior ori carui demers verificati temeinic artocolul consemnat,sa nu fie vorba despre PV nelizibil

Este perfect lizibil.
In p.v. scrie asa "fapta savarsita este prevazuta de art. 108/1/A/2 OUG 195/2002 rep si sanctionata de art. 99/2 din OUG 195/2002 rep"
Reiese de aici cum sunt sanctionat sau nu?
Răspuns la discuția Proces Verbal MAI
art. 99 (2) nu prevede nicio sanctiune legata de incalcarea art. 108/1/A/2 OUG 195/2002 rep.
Art. 98 (2) , da.
Nu inseamna in acest caz ca p.v. este nul?!
Buna ziua.
Mi s-a intocmit un pv pentru folosirea telefonului mobil in timpul mersului.
In p.v. scrie asa "fapta savarsita este prevazuta de art. 108/1/A/2 OUG 195/2002 rep si sanctionata de art. 99/2 din OUG 195/2002 rep".
As dori sa stiu ce anume prevede art 99/2 din OUG 195/2002 republicata?

Multumesc!