avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate Alexutu123

Activitate Alexutu123

Declarare in cartea funciara a locuintei familiei.

In 2013 am divortat la notar, fara a face partajul. Apartamentul achizitionat in timpul casatoriei era pe numele meu. Dupa divort, fostul sot si-a revendicat 50% din apartament la primarie. Locuim inca impreuna. Copilul in acte este incredintat mie la acesta adresa unde locuim toti 3. Are rost sa mai declar in cartea funciara locuinta familiei dupa atata timp? Ce avantaje as avea?
nu mai sunt plafonate contributiile la veniturile din salarii?
la venituri din drepturi de autor se platesc contributii la pensie (CAS) obligatoriu sau doar optional?
2009 am incheiat cim
2008-2009 am incasat acele prime/bonusuri de performanta
La fel era legea si in 2013?
la salariile compensatorii se platesc contributii la pensii?
Intrebam daca mai exista posibilitatea de a incasa legal prima/bonus la care sa se retina doar impozitul pe venit si nu si contributiile la sanatate si pensii.
Acum aproximativ 15 ani aveam un contract de munca prin care mi se acorda un salariu fix net lunar si o prima/bonus trimestrial in functie de vanzari la care nu se plateau contributii daca imi aduc bine aminte. Mai exista aceasta posibilitate?
Daca la timpul in care am facut facultatea, aceasta se lua in calcul ca vechime in vederea pensionarii, se poate ca o noua/viitoare lege sa nu mai ia in calcul acesti ani de facultate?
Daca am avut venituri atat din salariu cat si din activitati independente (pfa), pentru a redirectiona 3.5% din impozitul pe venit, trebuie sa completez separat declaratia 230 pentru venitul din salariu si separat sectiunea de redirectionare din declaratia unica pentru venitul din pfa?