avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate Alexutu123

Activitate Alexutu123

CASS

Este posibil sa plătesc CASS prin DU în ian 2025 și anul următor sa mi se compenseze cu cass obligatoriu pt venituri din strainatate pe drepturi de autor realizate în 2025?
Daca eu platesc contributia la pensie pe realizat din drepturi de proprietate intelectuala, prin declaratia unica, eu pe ce an voi figura ca asigurata? pe anul pentru care fac declaratia pentru realizat sau pe anul in care fac plata?
Daca vreau sa platesc contributie la pensie pe estimat, aceasta se calculeaza in functie de salariul de la data completarii declaratiei unice? Iar daca astept sa platesc pe realizat, anul urmator, este in functie de salariul din anul urmator sau tot in functie de salariul anului pentru care platesc?
Pentru venituri din drepturi de autor încasate din străinătate cu reținere 10% la sursa, ce declarație trebuie sa depun?
Declarare in cartea funciara a locuintei familiei.

In 2013 am divortat la notar, fara a face partajul. Apartamentul achizitionat in timpul casatoriei era pe numele meu. Dupa divort, fostul sot si-a revendicat 50% din apartament la primarie. Locuim inca impreuna. Copilul in acte este incredintat mie la acesta adresa unde locuim toti 3. Are rost sa mai declar in cartea funciara locuinta familiei dupa atata timp? Ce avantaje as avea?
nu mai sunt plafonate contributiile la veniturile din salarii?
la venituri din drepturi de autor se platesc contributii la pensie (CAS) obligatoriu sau doar optional?
2009 am incheiat cim
2008-2009 am incasat acele prime/bonusuri de performanta
La fel era legea si in 2013?
la salariile compensatorii se platesc contributii la pensii?