buna ziua,
am citit pe undeva ca ....copii ai caror parinti lucreaza in strainatate, pot beneficia de alocatie si din tara respectiva, ...aceasta calculandu-se astfel : din suma pe care un copil o primeste in tara respectiva se scade suma din romania, copilul primind diferenta.
se practica si la noi in tara?....presunpun ca la primarie , la serviul de asistenta sociala....sa primim mai multe informatii....
-cum sa scriu ca sa ma fac inteleasa..:( ...este o incurcatura..
-am semnat fisa de evaluare in data de 22.05, am intrat in concediu de risc in data 3.07.din aceasta data mi s-au dat 120 zile de concediu de risc.
- acum asistenta spune ca a gresit ...pt ca eu ar fi trebuit sa stau acasa exact din data 22.05 si ca ar fi trebuit sa scada din 120 zile cele 42 zile ( din 22.05 pana in 3.07) si sa-mi dea doar 78 zile de risc
-.din cele 126 zile de maternitate mi-a dat pana acum 93 zile...si nu mi-ar mai da celelalte 33 zile...ca sa acopere zilele de la concediu de risc
- de la biroul de personal de la servici mi s-a spus ca ar trebui sa-mi dea si cele 33 zile...si apoi sa intru in concediu de crestere a copilului.
-nu sunt deloc lamurita si as vrea sa stiu cum este situatia de fapt.....
buna ziua,
am si eu o nelamurire.concedu de risc maternal se ia obligatoriu din data in care s-a facut fisa de risc maternal? eu am semnat fisa de evaluare in data de 22.05 2014, iar concediu l-am luat din 3.07.2014.. am nascut pe 26 .11.2014. iar acum asistenta spune ca de fapt nu mai trebuia sa-mi dea 120 zile ci doar 78 (parca) pt ca se scad zilele din 22.05 pana in 3.07....si in conditiile astea nu-mi mai da concediu de maternitate care ar mai fi inca 33 zile.