Am si eu o intrebare. Acum 5 ani am vandut un apartament cu 3 camere. Era pe numele meu si al actualului sot. Am reusit sa-l conving ca dupa ce ne platim datoriile, restul de bani sa cumparam un apartament cu 2 camere. Apartament pe care l-am trecut pe numele fiicei mele din prima casatorie. Sincer....de frica. Pentru ca relatia cu actualul sot scartaie si nu vroiam sa raman pe drumuri. Fiica nu este casatorita...nu are copii. Daca i se intampla sa moara ( Doamne Fereste...nimeni nu vrea sa se intample ceva cu copilul lui :( ) stiu ca eu ca mama sunt mostenitoarea ei. Tata ei traieste. Cum as putea sa fac ca el sa nu aibe drept de mostenire, daca ar fi un asemenea caz. Pentru ca eu am martori care pot confirma ca acest apartament a fost cumparat integral cu banii jos din banii mei. In plus la acest apartament eu ea clauza viagera.
Multumesc mult pentru sfat !
Am si eu o intrebare. Mama mea a fost casatotita timp de 10 ani cu un domn. Apoi au divortat. Au stat divortati 1 an, Apoi sau recasatorit. Au 1 an de la refacerea casatoriei. In cazul in care acest domn v a deceda, mama are drept de pensie de urmas ? Pt ca mama are o pensie modica de 400 de lei, iar domnul are 1600 lei. Iar legea spune ca poti pastra ca urmas pensia cea mai avantajoasa. Dar nu stiu daca prin faptul ca a fost divortati 1 an apoi ei sau recasatorit ea mai poate obtine pensia de urmas.
Multumesc frumos. Dar in cazul acestui divort, pot recunoaste in instanta ca i-am dat de comun acord banii fetei pt achizitionarea apartamentului ? (cred ca el nu are cum sa introduca actiunea de partaj , pt ca noi la ora actuala NU avem nimic comun).....
Am si eu o mare problema. Am fost la un avocat care mi-a spus parerea lui, dar as mai vrea o parere ! In anul 2003 am achizitionat un apartament cu prima casa. Valoarea lui 16.000 E. Am avut o suma de 6000 E pe baza undei donatii de la mama , iar 10.000 i-am luat prin credit ipotecar. Am platit rate pana in anul 2011 cam 4.000 E. Acest apartament era cumparat pe numele meu si al sotului meu. Apoi l-am vandut de comun acord. Ipoteca de 6.000 E fiind platita de actualii proprietari. Din ce ne-a ramas ca bani dupa vanzare, am achizitionat de COMUN ACORD un apartament cu doua camere pe numele fiicei mele. Fiica mea este din prima casatorie. Acum la 4 ani de la acest lucru, sotul meu vrea sa divorteze ( si-a gasit o doamna si vrea sa se casatoreasca !), dar vrea jumatate din valoarea vechiului apartament. Eu nu l-am obligat , nu i-am furat banii ....a fost o decizie de comun acord de a-i cumpara fetei mele casa. Si nici nu a fost facut niciun act care sa o oblige pe fata mea, sa ne restituie vreun ban, vreodata. In actele casei nu este trecut de unde a avut ea banii fiind propietar NUMAI EA. Oare instanta m-ar pune sa-l despagubesc dupa atatia ani ? Iar daca am avut si 3 masini pe care le-am vandut tot de comun acord....si la acelea ar trebuii sa ii dau bani ?
Multumesc frumos de ajutor si o zi minunata tuturor