avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie de urmas

Buna ziua

Am si eu o intrebare. Mama mea a fost casatotita timp de 10 ani cu un domn. Apoi au divortat. Au stat divortati 1 an, Apoi sau recasatorit. Au 1 an de la refacerea casatoriei. In cazul in care acest domn v a deceda, mama are drept de pensie de urmas ? Pt ca mama are o pensie modica de 400 de lei, iar domnul are 1600 lei. Iar legea spune ca poti pastra ca urmas pensia cea mai avantajoasa. Dar nu stiu daca prin faptul ca a fost divortati 1 an apoi ei sau recasatorit ea mai poate obtine pensia de urmas.
Cel mai recent răspuns: Camiduta , utilizator 11:48, 30 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva beneficiaza de pensie de urmas....? Lorisor Lorisor Mama mea este vaduva de 11 ani.Poate beneficia de indemnizatie de urmas si daca da,ce trebuie facut? Sau care sunt conditiile pentru a se incadra la aceasta ... (vezi toată discuția)
Dreptul la o parte din pensia celui decedat Maria.g Maria.g Tatal meu a decedat in ianuarie fiind pensionar de stat cu o pensie de 800 lei.as vrea sa stiu daca mama mea(care in prezent are o pensie CAP de 370 lei) are ... (vezi toată discuția)
Cat si cum obtine sotia/sotul supravietuitor, pensie de urmas? stef_56 stef_56 1. mama mea este in situatia de a primi acel ajutor social de 400 lei 2. tata este pensionar al ministerului de interne 3. tata are 90 de ani , iar mama 82 ... (vezi toată discuția)