avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrasorina

Activitate alexandrasorina

Bună seara,
Aş dori o informaţie. De ce acte e nevoie la notar pentru o declaraţie autentificată notarial a fostului proprietar, din care să rezulte că cedează locul de parcare ocupat, în favoarea noului proprietar. Şi un preţ dacă se poate. Mulţumesc!
Răspuns la discuția Probleme cu actul de proprietate
Şi cine se ocupă? Noi (cumpărători) sau proprietarii (vânzătorii apartamentului)?
Bună ziua. Avem încheiat la notariat un antecontract de vânzare-cumpărare a unui apartament, prin credit prima casă.Suprafaţa construită de pe actul de proprietate al imobilului nu corespunde cu cea din CF (66,7 cu 70,22). Notarul spune că nu este nici o problemă, la bancă ne-au spus că nu ne vor aproba creditul pentru că nu este ok să nu corespundă suprafaţa imobilului în cele două acte. Ce e de făcut? Mulţumesc!
Răspuns la discuția Antecontract notar
Şi această operare o face notarul? Se face în aceeaşi zi?
Răspuns la discuția Antecontract notar
Ce înseamnă ,,notarea antecontractului la Cf?"
Mâine urmează să încheiem la notar antecontractul cumpărării unui apartament. La ce aspecte ar trebui să fim atenţi? Ce ar trebui să verificăm şi să întrebăm? Mulţumesc mult!
Răspuns la discuția Păcăleală agent imobiliar
Apartamentul este al vânzătorului, care se întoarce în Cluj abia duminică de la Bucureşti. CF-ul este la agentă, pentru că ea se ocupă de actele care ne vor trebui la notar pentru semnarea antecontractului, asta în cazul în care ne vom înţelege şi mergem mai departe. Urmează să ne întâlnim toţi duminică, să vedem actele şi să încercăm noi o renegociere. Dar mă intrigă că vânzătorul şi agenta nu au ştiut ce suprafaţă utilă vând, iar noi am fost păcăliţi şi am negociat la o valoare mai mare apartamentul.
Răspuns la discuția Păcăleală agent imobiliar
Logia se calculează ca şi suprafaţă utilă? Proprietarul susţine că are 65 de metri pătraţi cu tot cu logie, care e altceva decât balconul. CF-ul, care e la agentul imobiliar, încă nu a fost văzut de proprietar spune că suprafaţa utilă e de 60 de metri pătraţi. Nu pot să cred că un proprietar nu îşi cunoaşte suprafaţa utilă a imobilului în care locuieşte de 40 de ani.
Răspuns la discuția Păcăleală agent imobiliar
Am semnat acel act, pentru că s-a adresat: semnați aici că ați vizionat apartamentul, nicidecum nu a precizat că este un contract. Recunosc că e și vina noastră, că am mers pe încredere, dar ei nu i se poate întâmpla nimic pentru cum a procedat?
Nu am semnat încă antecontractul. Avem încheiat doar un ACT DE REZERVARE IMOBIL, cu un avans dat de noi de 500 de euro. Ce facem mai departe???
Bună ziua! Am nevoie urgentă de ajutor, ca să știu ce putem face mai departe. Am găsit un apartament, dorim să îl achiziționăm prin credit prima casa, cu agent imobiliar. Pentru că nu am mai fost în asemenea situație, naivi și creduli, ne-am lăsat conduși de agentă, care ne-a mințit referitor la suprafața apartamentului, precum și la comisionul pe care îl percepe. Când a scos CF-ul pentru antecontract ne-a informat că suprafața lui în metri utili e cu 5 mai mică (adică 60 de metri pătrați utili, față de 65 de metri utili cât ne spuseseră la vizionare), deci urmează să plătim în aceste condiții peste valoarea lui. De asemenea, ne-a dat să semnăm un act de vizionare apartament, pe spatele căruia era înghesuit și un fel de contract de intermedere, fără să precizeze că este un contract și fără să ne ofere și nouă un exemplar. Menționez că am încheiat cu proprietarii, care și ei au susținut că apartamentul are o suprafață de 65 de metri utili, un contract de rezervare imobil și am dat un avans de 500 de euro. Noi vrem să renegociem, nu putem plăti o mie și ceva pe metru pătrat, pentru că evaluatorul de la bancă nu va aproba așa ceva. Cum putem proceda mai departe??? Vrem de asemenea să plătească și ei pentru neplăcerile pe care ni le-au cauzat. Se pare că în lumea aceasta nu mai există nici urmă de corectitudine, onestitate, totul e minciună și înșelăciune.