avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Activitate ovibug68

Activitate ovibug68

Buna! Zilele acestea am fost dat in judecata de un ins care pretinde ca i-am vandut o masina in urma cu 6 luni,ca are un contract semnat de mine in acest sens,desi eu vandusem masina respectiva in urma cu 4 ani,altcuiva.Problema e ca atunci nu era inmatriculata pe mine,insa exista o factura pe numele meu,de cand am cumparat-o.Respectiva masina am vandut-o unui cetatean rrom,care cand mi-a dat banii,a primit masina si toate actele ei si fiindca era duminica dupa-masa,nu am gasit unde sa facem contractul de vanzare cumparare,urmand sa ne vedem intr-o alta zi sa facem asta.Neavand datele lui si nici nr lui de telefon,trebuind sa ma sune el,situatia a ramas ca atare.Cand l-am revazut,dupa cateva luni,a spus ca a vandut masina unuia de pe internet si ca nu stie cui.Clar masina a avut mai multi cumparatori,ca era un jaf in care fiecare cum o cumpara,baga bani cu lopata ,in ea. M-am trezit acum,dupa 4 ani,ca sunt dat in judecata insul care pretinde ca i-am vandut personal acea masina,el avand un contract cu datele mele si o semanatura total diferita de a mea(precizez ca printre actele masinii era si o copie a CI ului meu).Cand am primit citatia,am intrat pe net si am aflat datele insului,el fiind o persoana destul de influenta intr-un orasel,care in loc sa bage la dosar actele masinii,a pus tot felul de acte cu firma ce o detine ,cu situatia sa materiala deosebita ca sa dovedeasca cat de influent este,plus faptul ca are un handicap fizic,fapt pentru care cu siguranta va dorii sa se tina acel proces in orasul acela .In citatie,omul sustine ca m-a cautat de nenumarare ori sa perfectam actele,insa nu am vrut sa o fac si ca am dat dovada de nesimtire fatza de apelurile sale disparate si imi bat joc de un biet om cu handicap.L-am sunat si sotia lui a zis sa sun avocatul ca ei au cumparat masina de la o firma ,care i-au facut acel contract direct de pe mine,pe ins si ei vor sa inmatriculeze masina,dar intrucat nu exista certificat fiscal sau vreo dovada ca au laut masina de la acea firma,m-au dat pe min in judecata ca sa platesc impozitul aferent si toate amnezile de pana acum,pana in octombrie 2016,eu insa am dat masina in 2012 si fiind masina cu 3500 cm ,toata suma ajunge undeva la 5000 de euro.Practic asta e si miza darii mele in judecata sa pic eu tap ispasitor si sa platesc greseala facuta de ins,cand a cumparat un autoturism cu acte facute de altcineva. si nu prea vad cum as putea evita un proces sau sa il catig,intrucat insul i-a chemat in judecata,ca martori impotriva mea tocmai pe cei care i-au vandut masina si facut contractul(am dedus asta dupa ce sotia insului s-a dat de gol ca are martori la tranzactia mea cu insul si am vazut ca sunt chemati in instanta ca martori).De doua zile traiesc o drama,intrucat am o situatia financiara destul de aiurea la ora actuala si sunt convins ca insul poate cumpara pe oricine ,la ce bani are.Practic,voi incerca sa mut procesul in orasul unde locuiesc,aflat la 800 de km de cel in care s-a facut asa zisa tranzatie si sa vad cum dovedesc ca acel contract nu e scris de mine,el fiind de fapt obiectul procesului.Prima cerinta a reclamantului este ca acel contract sa fie declarat valid de catre o instanta judecatoreasca,pana si cerinta asta e ciudata,cum sa legalizezi ceva ce e firesc a fi legal?Daca ma poate cineva ajuta cu un sfat,cu o idee,cum imi pot dovedii nevinovatia,cata vreme de rrom nu prea pot da,neavand datele sale,am doar un martor ce a fost prezent atunci la tranzactie si o dovada ca in ziua in care a fost semnat asa zisul "act"intre mine si ins,m-am aflat in orasul de resedinta,ori el se afla la circa 800 de km de orasul in care locuiesc.Multumesc anticipat celor care mi-ar putea da un sfat si totodata sper sa nu ajunga si alte persoane sa treaca prin stresul prin care trec eu acum!
Buna! E un subiect mai sensibil,dar poate pot primii ceva informatii vis a vis de situatia in care ma aflu.Concret,in urma cu 5 ani ,am aflat ca am un copil,in urma unei relatii pasagere si tot cam de atunci, copilul mi-a fost incredintat prin instanta judecatoareasca,intrucat mama sa a fost decazuta din drepturi,in urma unei fapte deplorabile.Ea a stat la un spital de psihiatrie vreo 4 ani,de un an e libera si ma tot ameninta ca imi va lua fetita,pe baza faptului ca nu imi gasesc un servici stabil,lucru ce se datoreaza in mare parte faptului ca stand la tara si ducand zilnic copilul la gradinita, plus ca avand 50 de ani,nu am gasit ceva stabil,cu un program flexibil ,care sa imi permita sa ma incadrez intre orele de program ale gradinitei,plus vacantele si zilele cand copilul a fost bolnav,zile in care,efectiv,neavand nici un ajutor,nu am cu cine lasa copilul.Desi de la bun inceput a promis ca ii va trimite lunar o suma fetitei,ca sa nu ne judecam aiurea pentru pensie alimentara,se tot eschiveza,gasind de fiecare data,diferite motive.Am aflat ca are o suma destul de mare intr-un cont si totusi refuza sa imi acorde vreun ajutor,desi stie situatia mea actuala.Luna trecuta chiar a deschis un cont pe numele copilului,dupa ce am amenintat-o ca o dau in judecata,dar are doar ea acces la acel cont si sustine ca va depune lunar banii cuveniti pensiei alimentare, acolo.Nu m-ar deranja sa stiu ca intr-un final,vor ajunge banii la fetita,cand ea va ajunge la majorat,dar mama ei poate oricand sa nu depuna,sau sa scoata toti banii fara stirea mea.Ca sanse reale as avea sa o dau in judecata pentru pensia alimentara si cam cat m-ar costa un asemenea demers?Cu vorba buna clar nu se mai poate,m-am saturat de amenintari si vorbe grele si motivatia ei e ca oricum nu ii pot face nimic ,intrucat ea e diagnosticata cu o boala psihica si e decazuta din drepturile parintesti...
Precizez ca am custodia exclusiva a fetitei,de cand avea un an si jumatate,insa niciodata nu i-am interzis sa tina legatura cu mama ei,ba din contra,am vizitat-o de cateva ori la spital si le-am lasat inclusiv anul acesta sa isi petreaca vacanta impreuna ,cu mama si rudele ei,in speranta ca se vor acomoda impreuna,dar pe mama o deranjeaza faptul ca fetita e foarte atasata de mine,in schimb,de ea,nu prea...e si firesc cumva,de la un an si jumatate,pana acum ,la aproape 6 ani,a locuit doar cu mine...
Buna! Tocmai mi-am luat o teapa de toata frumusetea si nu stiu cum trebuie sa procedez in acest caz.Am vazut un anunt pe net cu o masina,la Bucuresti,M-am dus acolo,am ajuns la 8 dimineata,m-a asteptat unul ce spunea ca e prietenul fostei sotii a proprietarului masinii.Am fost sa ne intalnim cu ea,cica fostul sot era plecat din localitate si ea a mers la un magazin ce era al lui,sa ia buletinul proprietarului masinii.Am fost sa facem un contract de vanzare cumparare,pe care l-a semnat ea,dar prezentand buletinul fostului sot,intrucat aveam acelasi nume de familie si adresa pe buletin.Apoi am mers sa scoatem fiscalul,dar fostul sot avand multe datorii,ea mi-a explicat ca le va platii in perioada imediat urmatoare si imi va trimite fiscalul pe posta.De doua saptamani nu mai raspunde nici la telefon,nici la mesajele de pe mail.Parea o persoana serioasa si acum efectiv nu m ia stiu ce sa cred.Am senzatia ca in urma divortului,nu se facuse partajarea si probabil masina inca apartine sotului ei si imi e teama sa nu o dea furata sau ceva sa am trezesc cu politia la usa.Ea mi-a zis ca in urma divortului,ea primise masina si am luat-o de buna.Ce pot face in acest caz,sa nu pierd masina sau banii?Mai ales ca nu am datele ei sau ale prietenului ei care a postat anuntul pe site,am doar o copie d epe buletinul proprietarului masinii,cele doua chei originale,cartea de identitate,talonul,contractul facut cu ea.Sa ma adresez politiei sau unui avocat?Chiar nu am chef sa ma trezesc fara masina si nesimtitul ala cu anuntul efectiv nu mai raspunde la nici un nr de telefon.