Buna! Tocmai mi-am luat o teapa de toata frumusetea si nu stiu cum trebuie sa procedez in acest caz.Am vazut un anunt pe net cu o masina,la Bucuresti,M-am dus acolo,am ajuns la 8 dimineata,m-a asteptat unul ce spunea ca e prietenul fostei sotii a proprietarului masinii.Am fost sa ne intalnim cu ea,cica fostul sot era plecat din localitate si ea a mers la un magazin ce era al lui,sa ia buletinul proprietarului masinii.Am fost sa facem un contract de vanzare cumparare,pe care l-a semnat ea,dar prezentand buletinul fostului sot,intrucat aveam acelasi nume de familie si adresa pe buletin.Apoi am mers sa scoatem fiscalul,dar fostul sot avand multe datorii,ea mi-a explicat ca le va platii in perioada imediat urmatoare si imi va trimite fiscalul pe posta.De doua saptamani nu mai raspunde nici la telefon,nici la mesajele de pe mail.Parea o persoana serioasa si acum efectiv nu m ia stiu ce sa cred.Am senzatia ca in urma divortului,nu se facuse partajarea si probabil masina inca apartine sotului ei si imi e teama sa nu o dea furata sau ceva sa am trezesc cu politia la usa.Ea mi-a zis ca in urma divortului,ea primise masina si am luat-o de buna.Ce pot face in acest caz,sa nu pierd masina sau banii?Mai ales ca nu am datele ei sau ale prietenului ei care a postat anuntul pe site,am doar o copie d epe buletinul proprietarului masinii,cele doua chei originale,cartea de identitate,talonul,contractul facut cu ea.Sa ma adresez politiei sau unui avocat?Chiar nu am chef sa ma trezesc fara masina si nesimtitul ala cu anuntul efectiv nu mai raspunde la nici un nr de telefon.
Masina dpdv al codului civil este a dvs. (ati fost "slab informat" dar de buna-credinta), insa dpdv al codului fiscal contractul de vanzare cumparare facut fara certificat fiscal este nul de drept, si ca urmare nu veti putea inmatricula masina pe numele dvs. (poate nici nu este necesar). Singura sansa este sa contactati proprietarul sau excrocii si sa mergeti sa platiti impozitul pe masina din urma si sa scoateti fiscalul, apoi sa inmatriculati masina pe numele dvs. sau pur si simplu sa mergeti cu taraboanta asa cum este pe numele fostului sot al excroacei, pana pica taraboanta dpdv tehnic. Bafta!
Teapa cu o masina
ovibug
Buna!Am gasit in urma cu ceva timp o masina pe net,mergand la Bucuresti dupa ea,omul s-a aratat amabil,doar ca masina nu era pe numele sau ci pe fostul sot al ... (vezi toată discuția)