avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate stancualexandru

Activitate stancualexandru

Discuție animale in bloc
Buna ziua.

Scriu acest mesaj, fiind cu rabdarea ajunsa la capat si dincolo de capat. Am in bloc o baba nebuna care are intr-un apartament de 2 camere cel putin 19 pisici. Spun cel putin pentru ca de la data cand a permis administratoarei sa ii intre in apartament si aceasta a numarat 19 pisici sunt sigur ca animalele (cel putin 1) a mai puiat o noua generatie. Intrucat la cei aproape 80 de ani pe care ii are nu mai are nici capacitatea nici dorinta de a strange ceea ce produc animalele, mirosul degajat pe casa scarii si pe conducta de aerisire din camara de alimente este unul pestilential, insuportabil. Baba in cauza locuieste la etajul 1 eu la etajul 6. Cu toate acestea mirosul urca fara probleme pana la mine si chiar si pana la ultimul nivel. Am ajuns ca in propria casa sa reusesc cu greu sa respir. Este inadmisibil. Am facut, prin administratoare sesizari la toate institutiile publice posibile (primarie, politie, jandarmerie, politia locala, dsv, dsp). Raspunsul a fost acelasi invariabil: nu exista cadru legal pentru a o sanctiona si obliga sa evacueze animalele.
Cer si aici sfatul, poate din atatea capete cu pregatire juridica, va reiesi o solutie viabila care sa ne rezolve problema.
Am citit cu atentie legea 230.
Am retinut urmatoarele:
Articolul 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Articolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Din pacate nu exista la capitolul contraventii si sanctiuni, nicio sanctiune pentru tipul de incalcare a dreptului de folosinta de care este afectat condominiul in care locuiesc.
Buna ziua.
Locuiesc intr-un imobil cu 44 de apartamente. Intr-unul dintre apartamente locuieste o doamna care si-a transformat locuinta in crescatorie de pisici vagaboande. Actualmente detine, in 2 camere, aproximativ 20 de pisici.
Mirosul emanat din apartament este insuportabil, fiind prezent atat pe casa scarilor cat si in camara de alimente unde urca pe instalatia de ventilatie.
Ne-am adresat cred tuturor autoritatilor locale la care ne-am putut gandi: Sanepid, Directia Sanitar-Veterinara, Primarie. Raspunsul a fost ca totul e ok, conditiile de igiena din apartamentul doamnei ar fi excelente.
Va rog sa imi spuneti ce demersuri pot face pentru a o obliga pe respectiva doamna fie sa renunte la o parte din animale, fie pentru a o obliga sa respecte conditiile de igiena normale pentru a nu afecta un intreg condominiu?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Datorii restante
Va inteleg perfect punctul de vedere. Si totusi...traim in minunata noastra tara. Pot sa va confirm ca inainte de radiere primeam periodic plicuri cu somatii de plata pentru sume diverse. Ulterior radierii am fost cu sotia la Administratia Fiscala si am achitat circa 4000 de lei reprezentand sume restante pentru cei circa 3 ani de activitate. Asa cum mi-a spus inspectorul care se ocupa la finante de dosarul meu, intreaga suma imputata este ulterioara radierii P.F.-ului. Iar de la acea data si pana acum nu am mai primit nici un plic de la finante. Nu stiu daca ma credeti dar nu am fi fost atat de inconstienti incat sa ignoram niste somatii de plata cu atat mai mult cu cat stiam ca firma nu mai exista.
Buna seara.

Suntem disperati, atat eu cat si sotia mea. Intrucat nu ne permitem sa apelam la sfatul unui avocat, din lipsa de bani, sper ca cineva pe acest site va avea posibilitatea de a ajuta o familie in nevoie.
In urma cu 8 ani sotia mea si-a deschis un P.F. cu activitate de manichiura-pedichiura. Intr-un salon cu alti 7 liber profesionisti, ocupa un scaun unde desfasura activitatea. In 2009 sotia mea a ramas insarcinata si nu a mai lucrat. Mai mult decat atat in 2010 P.F.-ul a fost radiat din oficiu de catre O.R.C. Arad datorita nepreschimbarii in P.F.A sau I.I.
In urma cu o luna am aflat despre o poprire pe contul personal al sotiei iar in urma investigatiilor facute am aflat ca poprirea se facuse de Finantele Arad in baza unei decizii de imputare a unei sume colosale de 21.000 de lei reprezentand contributii la Casa de Pensii respectiv impozite.
Am scos de la O.R.C. Arad dovada ca firma era radiata din 2010 si am dus-o la Administratia Finantelor Publice Arad dar raspunsul lor a fost ca datorita faptului ca nu am anuntat radierea si nu am depus nu stiu ce declaratie sunt obligat la plata acestor sume. Dar aceasta suma depaseste veniturile noastre nete pentru 1 an de zile si avem in crestere si un copil de aproape 5 anisori. Cum sa platim ceva pentru o activitate pe care nu am desfasurat-o si prin urmare nu am realizat nici un castig?

Va rog, ma poate cineva ajuta cu un sfat?