avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Datorii restante
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Datorii restante

Buna seara.

Suntem disperati, atat eu cat si sotia mea. Intrucat nu ne permitem sa apelam la sfatul unui avocat, din lipsa de bani, sper ca cineva pe acest site va avea posibilitatea de a ajuta o familie in nevoie.
In urma cu 8 ani sotia mea si-a deschis un P.F. cu activitate de manichiura-pedichiura. Intr-un salon cu alti 7 liber profesionisti, ocupa un scaun unde desfasura activitatea. In 2009 sotia mea a ramas insarcinata si nu a mai lucrat. Mai mult decat atat in 2010 P.F.-ul a fost radiat din oficiu de catre O.R.C. Arad datorita nepreschimbarii in P.F.A sau I.I.
In urma cu o luna am aflat despre o poprire pe contul personal al sotiei iar in urma investigatiilor facute am aflat ca poprirea se facuse de Finantele Arad in baza unei decizii de imputare a unei sume colosale de 21.000 de lei reprezentand contributii la Casa de Pensii respectiv impozite.
Am scos de la O.R.C. Arad dovada ca firma era radiata din 2010 si am dus-o la Administratia Finantelor Publice Arad dar raspunsul lor a fost ca datorita faptului ca nu am anuntat radierea si nu am depus nu stiu ce declaratie sunt obligat la plata acestor sume. Dar aceasta suma depaseste veniturile noastre nete pentru 1 an de zile si avem in crestere si un copil de aproape 5 anisori. Cum sa platim ceva pentru o activitate pe care nu am desfasurat-o si prin urmare nu am realizat nici un castig?

Va rog, ma poate cineva ajuta cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 16:20, 2 Februarie 2015
Nu se poate sa nu fi primit pana acum nici o somatie insotita de titlu executoriu de la AJFP Arad. Primul pas ar fi sa contestati executarea silita fiscala prin poprire, lucru care se poate face in termen de 15 de zile de la data cand ati luat la cunostinta de executare sau de actul de executare pe care il contestati. Ar putea exista sanse sa fie prescrise dar trebuie vazut despre ce e vorba in concret.
Va inteleg perfect punctul de vedere. Si totusi...traim in minunata noastra tara. Pot sa va confirm ca inainte de radiere primeam periodic plicuri cu somatii de plata pentru sume diverse. Ulterior radierii am fost cu sotia la Administratia Fiscala si am achitat circa 4000 de lei reprezentand sume restante pentru cei circa 3 ani de activitate. Asa cum mi-a spus inspectorul care se ocupa la finante de dosarul meu, intreaga suma imputata este ulterioara radierii P.F.-ului. Iar de la acea data si pana acum nu am mai primit nici un plic de la finante. Nu stiu daca ma credeti dar nu am fi fost atat de inconstienti incat sa ignoram niste somatii de plata cu atat mai mult cu cat stiam ca firma nu mai exista.
Atunci trebuie vazut in ce baza sunteti executati, adica pentru ce debite.
Buna ziua! Apropo de cazul acesta am si eu o intrebare: " Ca si PFA esti obligat sa platesti contributii la Casa de Pensii?" Multumesc anticipat.
Da, e obligatorie in 2015 contributia PFA la bugetul de asigurari sociale de pensii in cota de 26,3% din venitul declarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema plata contributie cass pentru o pfa radiata de la orc Herscu Minel Herscu Minel Sotia a primit in data de 29.12.2010 o somatie de la CJAS impreuna cu \"un titlu executor\" pentru plata unei sume de 2400 lei, reprezentand contributie CASS ... (vezi toată discuția)
P.f. radiat fara sa stiu, mai primesc indemnizatia? mihalcea2 mihalcea2 Verificat de o banca pentru un imprumut, aflu ca sunt radiat prin rezolutia 3863 din 14.05.2010.Sunt la norma de veni fara contabilitate si casa de marcat sau ... (vezi toată discuția)
Somatie de la casa judeteana de pensii antispam antispam Buna ziua. Sotia mea se confrunta cu urmatoarea problema: in anul 2007 a avut deschis un PFA cu care a desfasurat o activitate comerciala (reprezentant ... (vezi toată discuția)