avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... P.F. radiat fara sa stiu, mai primesc indemnizatia?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

P.F. radiat fara sa stiu, mai primesc indemnizatia?

Verificat de o banca pentru un imprumut, aflu ca sunt radiat prin rezolutia 3863 din 14.05.2010.Sunt la norma de veni fara contabilitate si casa de marcat sau alte chitante. Declaratii depuse, sunt putin in urma cu plata impozitului, insa situatia mea este dezastruasa findca singurul rationament pentru care nu am inchis P.F. acum 2 luni de zile cand am avut aceasta intentie, a fost ca sotia mea a ramas insarcinata ai mi-am zis ca ar fi bine sa pastrez P.F platind impozit incontinuare pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, sotia fiind casnica parea singura posibilitate care acum pare sa se fi dus dracului.
Scuze pentru furia mea, insa nu vad cum as mai putea face pentru a putea plati 12 luni impozit pe venituri profesionale asa cum prevede legea?
Poate cineva sa-mi spuna ce sa fac in situatia asta?
Sotia trebuia sa nasca in Ianuarie 2112.
Cel mai recent răspuns: mihalcea2 , utilizator 19:52, 29 Iulie 2011
mihalcea2 a scris:

Sotia trebuia sa nasca in Ianuarie 2112.

Pina in 2112 ar fi timp berechet ...
PFA-ul a fost probabil radiat deoarece nu s-a facut reorganizarea / schimbarea codurilor CAEN pina in aprilie 2010. Cel mai bine ar fi sa mergeti la finante sa vedeti exact cum stau lucrurile, au mai fost PFA-uri radiate care si-au continuat activitatea / au platit impozitul si-au expus problema aici, nu cred sa fi revenit vreunul sa spuna cum s-a solutionat problema ...
Scuze 2012. Intre timp am fost astazi la finante si sau mirat ca eu nu am stiut de asa ceva deoarece d-na care se ocupa de P.F. ul me zice ca a instiintat pe toti si ca toata zona sateasca unde locuiesc stiu de acest lucru.
Oricum a zis ca poate sa ma si amendeze dar ar fi mai bine sa ma duc urgent la camera de comert sa infintez alt P.F.A. cat nu ma prinde nimeni sa nu ma amendeze.Nici nu am mai intrebat cum ramane cu impozitul platit .Intrbarea mea ar fi, daca infintez alt PFA. platesc incontinuare imozitul ca si cum nu sar fi intanplat nimic si am dovada cand ma duc la primarie pt indemnizatie ca am platit impozit la finante, imi va cere si actele de la c de comert ? ce acte se depun la primarie ?
Multumesc pentru raspunsul promt
Am gasit pe un forum intre timp ca pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului trebuie suspendata activitatea la registru comertului si apoi depusa la finante.E greu de crezut ca cei de la finante imi vor elibera documentatia pt primarie cand vor vedea ca PFA ul e de cateva luni, chiar daca am platit impozit normal la ei.
Daca il las inchis, anunt pe cei de la finante ca e radiat,mai trebuie sa platesc impozit pana la zi? sau se poate recupera si banii care i-am platit la impozit de la radiere si pana acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un pfa a fost radiat magdalenaro magdalenaro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii. Un PFA a fost radiat de Registrul comertului conform legii 182 pentru ca avea mai mult de 5 coduri CAEN. ... (vezi toată discuția)
Suspendare p.f. iona2010 iona2010 BUNA ZIUA, CINE IMI POATE SPUNE CE DOCUMENTE IMI TREBUIESC PENTRU SUSPENDARE ACTIVITATE P.F., CE TAXE SE PLATESC SI UNDE. MULTUMESC ANTICIPAT (vezi toată discuția)
Datorii restante stancualexandru stancualexandru Buna seara. Suntem disperati, atat eu cat si sotia mea. Intrucat nu ne permitem sa apelam la sfatul unui avocat, din lipsa de bani, sper ca cineva pe acest ... (vezi toată discuția)