avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Animale de companie, numar limita/locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Animale de companie, numar limita/locatar

Buna ziua.
Locuiesc intr-un imobil cu 44 de apartamente. Intr-unul dintre apartamente locuieste o doamna care si-a transformat locuinta in crescatorie de pisici vagaboande. Actualmente detine, in 2 camere, aproximativ 20 de pisici.
Mirosul emanat din apartament este insuportabil, fiind prezent atat pe casa scarilor cat si in camara de alimente unde urca pe instalatia de ventilatie.
Ne-am adresat cred tuturor autoritatilor locale la care ne-am putut gandi: Sanepid, Directia Sanitar-Veterinara, Primarie. Raspunsul a fost ca totul e ok, conditiile de igiena din apartamentul doamnei ar fi excelente.
Va rog sa imi spuneti ce demersuri pot face pentru a o obliga pe respectiva doamna fie sa renunte la o parte din animale, fie pentru a o obliga sa respecte conditiile de igiena normale pentru a nu afecta un intreg condominiu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: stancualexandru , utilizator 15:39, 21 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Am citit cu atentie legea 230.
Am retinut urmatoarele:
Articolul 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Articolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Din pacate nu exista la capitolul contraventii si sanctiuni, nicio sanctiune pentru tipul de incalcare a dreptului de folosinta de care este afectat condominiul in care locuiesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii vecini de apartament mititza mititza Am un vecin la etaj si din cauza infiltratiilor cu apa la baia dansului sunt inundat frecvent. L-am rugat de multe ori sa-si rezolve problema instalatiei ... (vezi toată discuția)
Fumat in afara geamului de la bucatarie, fumul imi intra in casa degetel2013 degetel2013 Buna ziua. Ma confrunt cu o problema, in apartamentul vecin sunt doi fumatori care au obiceiul sa fumeze in afara locuintei mai exact in afara geamului de la ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii la bloc mirceadaraban mirceadaraban Am citit in forum urmatoarea specificare: Avand in vedere prevederile Legii 61 / 1991 republicata si actualizata, art.2, alin.(1), lit. 29, constituie ... (vezi toată discuția)