avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fumat in afara geamului de la bucatarie, fumul imi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fumat in afara geamului de la bucatarie, fumul imi intra in casa

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema, in apartamentul vecin sunt doi fumatori care au obiceiul sa fumeze in afara locuintei mai exact in afara geamului de la bucatarie, datorita curentilor majoritatea fumului imi intra in casa, in obiectele de imbracaminte. Acu ceva zile am avut discutii cu unul din ei si a zis ca nu stia ca fumul ajunge la mine-adica era invizibil si ca nu va mai fuma. vad ca aseara sa apucat din nou si mai in forta, iar am vorbit cu ei si imi zice ca plateste chirie si ca face ce vrea. I-am specificat sa faca ce vrea in interiorul locuintei nu in afara ei.
Legea nr 230/2007 Art 18 In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica cu buna stiinta si sub orice forma folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi,dupa caz,proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii,precum si plata daunelor
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Cum pot proceda legal sa rezolv problema creata de acesti nesimtiti (Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine)?
aceeasi problema am cu vecina mea. Fumeaza niste tigari care miros a trabuc. am invitat-o la mine sa miroasa si ea. a eschivat, a zis ca nu va mai fuma la geam, dar nu se tine de cuvant. noi avem camera de dormit langa bucataria ei. aseara la 1 sotul meu i-a zis frumos ca ca nu putem dormi din cauza fumului. A zis sa inchidem geamul. O pot reclama la Politie ptr acest lucru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Fumatul in loc public muc_cel_mic muc_cel_mic sunt tare curios daca este permis fumatul in scarile de bloc. este un spatiu public sau nu? este vorba despre un bloc dintr-o asociatie de proprietari. cine ar ... (vezi toată discuția)