avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigii vecini de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigii vecini de apartament

Am un vecin la etaj si din cauza infiltratiilor cu apa la baia dansului sunt inundat frecvent. L-am rugat de multe ori sa-si rezolve problema instalatiei sanitare si a inchiderii(chituirii) spatiilor pe unde se poate infiltra apa, dar nu a rezolvat problema, care persista.
Ce modalitati pot avea, ca pe cale legala sa-l oblig sa-si rezolve problema care ma deranjeaza pe mine; am incercat prin asociatia de locatari dar degeaba.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:23, 26 Noiembrie 2009
Faceti o sesizare si la Primarie.
Daca problema ramane in continuare nerezolvata, puteti sa il dati in judecata pentru distrugere.
Pacat ca nu aveti incheiata o polita de asigurare pentru apartament. Sau aveti incheiata o astfel de polita ?
Legea 230/2007

Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
........................
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Trageti concluzii singur!
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia/posibilitatea de despagubire a vecinului inundat marincristina marincristina buna ziua! Ma numesc Cristina si ma confrunt cu urmatoarea problema: pe la sfarsitul lunii februarie 2010, in cursul noptii, s-au spart racordurile la apa ... (vezi toată discuția)
Inundat de chirias forumistul forumistul Am fost inundat la coltul plafonului cu dormitorul si pe toata suprafata plafonului baii, a curs apa din plafon. Administratia a venit si a oprit apa. ... (vezi toată discuția)
Modificare instalatie scurgere Chelba Elena Chelba Elena Va rog sa ma indrume cineva intr-o problema cu care ma confrunt. locuiesc intr-un bloc cu noua et eu stau la et 8. et 9 avea o terasa deschisa de jur ... (vezi toată discuția)