avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate Andrada77

Activitate Andrada77

Buna ziua,

Am datorii la intretinere si am observat ca mi s-au aplicat niste majorari foarte mari, in unele luni majorarea depaseste plata intretinerii pe luna respectiva.
As vrea sa stiu care este cota de majorare permisa de lege si daca pot contesta majorarile impuse mie de catre Asociatie?
Au venit odata cu un tabel la mine sa semnez ca sunt de acord cu majorarile dar nu am semnat nimic.
Vreau sa platesc dar majorarile mi se par prea mari. Ce pot face in acest sens din punct de vedere legal?

Multumesc
Discuție Partaj
Buna seara,
Am fost casatorita cu un cetatean grec. In 2011 am divortat fara a face si partajul. Eu as vrea sa demarez procedurile de partaj anul acesta, dat fiind faptul ca fostul sot intentionat a facut procesul in Romania si doar divort nu si partaj(in timp ce bunurile comune din timpul mariajului au fost in Grecia) special pentru ca eu sa nu obtin nimic in urma divortului.
Totodata un proces de partaj in Romania nu ar afecta mai cu nimic autoritatile grecesti deci cel mai indicat este sa fac partajul in Grecia. Pe de alta parte, legea greceasca spune ca se poate face reconsiderarea partajului la 3 ani dupa terminarea divortului, iar in cazul meu termenul ar fi expirat daca am fi facut si partaj.
Cum ma sfatuiti sa actionez pentru a demara procesul de partaj in Grecia in conditiile in care ar trebuie sa demonstrez ca nu s-a facut deloc partajul in cadrul procesului de divort. Din cate am inteles de la Tribunal nu mi se poate da un act ca nu s-a facut partajul ori eu am nevoie de un asemenea document pentru a demara partajul in Grecia.

Multumesc!
Adriana Crisan
Buna ziua,

As vrea sa intreb cum se procedeaza daca am fost furata de catre un service unde am fost sa repar masina.
In primul rand vreau sa mentionez faptul ca in factura mi-au bagat 'pe gat' ca sa ma exprim asa niste operatiuni de reparatie pe care nu le-am cerut si nu le-am aprobat in deviz si astfel am ajuns sa platesc pentru schimbarea unor bujii care in mod normal pretul de manopera este 50 lei, la acel service am platit 380 lei!!!!
Desi le-am spus ca nu sunt de acord cu pretul care mi l-au cerut cand intelegerea initiala a fost de 50 lei pe manopera, s-au comportat lipsit de respect fata de mine, un client care le-a platit si-mi spuneau sa ma car de acolo cu masina.
Am constatat ulterior ca claxonul masinii suna ciudat, pe doua tonalitati, diferit de cum suna inainte de a duce masina la acest service. Ridicand capota, am vazut ca stinghia care reazema capota nu mai intra in locasul ei prestabilit din cauza a ceva care arata ca o palnie si care era de fapt claxonul pus de ei. Uitandu-ma pe schema masinii am vazut ca claxonul original arata cu totul altfel si ca e localizat undeva deasupra rotii din partea soferului si are o forma rotunda cu o goarna mica in capat, nicidecum nu era localizat acolo unde este stinghia de reazem a capotei si nu arata asa cum arata acel claxon!
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in acest caz, sunt satula de acest fel de evenimente si bataie de joc de banii, nervii si de timpul meu!
Mentionez ca pe deviz scrie ca ofera garantie 24 de luni la reparatiie facute de ei, iar la preluarea masinii am vazut ca ar fi trebuit sa semnez ca am facut inventarul complet iar aceasta operatiune nu a fost efectuata. Devizul nu este in prealabil aprobat de mine in totalitate. Am aprobat doar schimbarea bujiilor care au fost cumparate de ei.
Multumesc!
Adriana Crisan