avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna seara,
Am fost casatorita cu un cetatean grec. In 2011 am divortat fara a face si partajul. Eu as vrea sa demarez procedurile de partaj anul acesta, dat fiind faptul ca fostul sot intentionat a facut procesul in Romania si doar divort nu si partaj(in timp ce bunurile comune din timpul mariajului au fost in Grecia) special pentru ca eu sa nu obtin nimic in urma divortului.
Totodata un proces de partaj in Romania nu ar afecta mai cu nimic autoritatile grecesti deci cel mai indicat este sa fac partajul in Grecia. Pe de alta parte, legea greceasca spune ca se poate face reconsiderarea partajului la 3 ani dupa terminarea divortului, iar in cazul meu termenul ar fi expirat daca am fi facut si partaj.
Cum ma sfatuiti sa actionez pentru a demara procesul de partaj in Grecia in conditiile in care ar trebuie sa demonstrez ca nu s-a facut deloc partajul in cadrul procesului de divort. Din cate am inteles de la Tribunal nu mi se poate da un act ca nu s-a facut partajul ori eu am nevoie de un asemenea document pentru a demara partajul in Grecia.

Multumesc!
Adriana Crisan

Alte discuții în legătură

Cãsãtorie mixtã orbanzsofi orbanzsofi dacă sunt o cetăţeană română prin căsătorie cu un cetăţean elen devin şi eu cetăţean elen ? (vezi toată discuția)
Divort selaruadriana selaruadriana Sunt casatorita in Italia cu un cetatean egipto-italian care intentioneaza sa inainteze actiunea de divort in Romania din considerente de timp si costuri ... (vezi toată discuția)
Divort in grecia ContSters113773 ContSters113773 sunt casatorita in grecia dar casatoria nu am transcriso si in romania,am un copil acum vreau sa divortez si imi doresc copilul,el la fel isi doreste sa ramana ... (vezi toată discuția)