avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in grecia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in grecia

sunt casatorita in grecia dar casatoria nu am transcriso si in romania,am un copil acum vreau sa divortez si imi doresc copilul,el la fel isi doreste sa ramana la el . cetatenia romana inca nu are copilul dar urmeaza sa i fac. eu deocamdata locuiesc aici,vreau sa stiu ce pot face pt a divorta ,si ce sanse am sa pot avea copilul cu mine. va rog ast un raspuns pt k aici nu am cu cine sa vb in legatura cu problema mea si nu stiu ce fac:(
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:29, 2 Ianuarie 2010
Buna ziua. Este clar ca nefiind transcrisa casatoria in Romania, nu aveti cum sa divortati aici, iar oricum, conform legii romane, instanta competenta sa judece procesul de divort ar fi instanta de la ultimul domiciliu comun al sotilor. Sansa dvs. este sa luati legatura cu un avocat di n Grecia, caruia sa ii prezentati cazul dvs. Sansele de a castiga custodia copilului, depind foarte mult si de prevederile legii de acolo, cat si de anumite aspecte care, asa cum se stie , se regasesc in materie de divort si la noi: garantii materiale si morale , grija fata de copil, interesul superior al copiluli, etc.
in aceasta situatie te divortezi in Grecia dupa dispozitiile legii lor.
Chiar daca ati fi transcris casatoria in Romania nu cred ca sunt aplicabile dipsozitiile legislatiei romane, ci a Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului, din 27 noiembrie 2003, privind competenta, recunoasterea si executarea hotararilor judecatoresti in materie matrimoniala si in materia raspunderii parintesti ... :)
Avand in vedere faptul ca minorul a fost nascut in Grecia, casatoria a fost incheiata si ultimul domiciliu comun al sotilor a fost tot acolo, competenta apartine instantelor din Grecia, potrivit legislatiei grecesti.
Transcrierea casatoriei in Romania nu va ajuta cu nimic, acum. Aceasta poate fi facuta numai dupa ce veti parasi Grecia si va veti muta in Romania. Daca veti divorta, veti transcrie in Romania si divortul. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in italia.... divort in romania voloagaelena voloagaelena Am si eu o intrebare... Sunt casatorita cu un cetatean roman. Casatoria a fost facuta in Italia. Dupa transcrierea casatoriei pot da divort in Romania? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Cui sa ma adresez !? myboy myboy Situatia mea este in felul urmator : sunt casatorita de 6 ani cu un cetatean strain, casatoria a fost oficiata in Olanda, certificatul nu este cunoscut si ... (vezi toată discuția)
Sunt cetatean englez si vreau sa divortez in romania CABINET DE  AVOCAT PATRASCU GHEORGHE CABINET DE AVOCAT PATRASCU GHEORGHE SPETA este urmatoarea: Cetatean englez(sotia),casatorita cu cetatean roman.Casatoria a fost incheiata in Anglia.Sotia lucreaza in Romania in cadrul unor ... (vezi toată discuția)