avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SUNT CETATEAN ENGLEZ SI VREAU SA DIVORTEZ IN ROMANIA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SUNT CETATEAN ENGLEZ SI VREAU SA DIVORTEZ IN ROMANIA

SPETA este urmatoarea:
Cetatean englez(sotia),casatorita cu cetatean roman.Casatoria a fost incheiata in Anglia.Sotia lucreaza in Romania in cadrul unor programe umanitare,are sedere provizorie la o alta adresa decat cea a sotului dar in acelasi oras.
-Casatoria nu este inregistrata in Romania(transcrisa)
Studiind Regulamentul 2201/2003 inteleg ca posibilitatea transcrierii si cererii divortului in Romania revine doar cetateanului roman(in cazul de fata sotul).Insa acesta nu este de acord cu divortul iar sotia doreste sa divorteze in Romania.
Se nasc urmatoarele intrebari:
1.Exista posibilitatea solicitarii divortului de catre cetateanul englez in Romania
2.Daca ,da,acesta poate transcrie casatoria in localitatea de resedinta,chiar daca nu are un "domiciliu"in sensul prevederilor legale,comun cu al sotului?
3.Poate de asemenea cere unei instante romanesti incredintarea copilului minor ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 21:57, 19 Mai 2010
se poate divorta in tara unde a fost ultimul domiciliu comun al sotilor,contactati un avocat pt mai multe detalii.succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de un cetatean turc nuran nuran Vreau sa divortez de sotul meu este cetatean Turc si sintem despartiti in fapt de aproape 9 luni : unde trebuie sa intentez divortul si cat va dura? Cu ... (vezi toată discuția)
Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate primavera1234 primavera1234 Cum se procedeaza in cazul divortului intre 2 romani cu domiciliul in strainatate si casatoria incheiata intr-un stat al UE? (vezi toată discuția)
Divort DRAGOS PRELIPCEAN DRAGOS PRELIPCEAN pot desface intr-o instanta romaneasca o casatorie incheiata in strainatate intre un cetatean roman si unul strain? (vezi toată discuția)