Sunt casatorita in Italia cu un cetatean egipto-italian care intentioneaza sa inainteze actiunea de divort in Romania din considerente de timp si costuri reduse.Eu nu sunt de acord pentru ca am aflat ca legislatia romana nu se poate ocupa si de partaj,intretinere,responsabilitati fata de fiica minora etc.Este adevarat?Ce pot face eu pentru a-mi tutela drepturile?In comun avem un bun imobil pentru care am mai avea de platit rate la banca pentru alti 15 ani.Ce ma sfatuiti sa intreprind?Va multumesc anticipat.
in masura in care instantele judecatoresti din romania se vor considera competente (deoarece nu precizati nimic cu privire la cetatenia dvs, ultimul domiciliu comun daca acesta a existat vreodata) nimic nu va impiedica sa solicitati si program vizitare minor sau impartirea bunurilor comune. Furnizati prea putine detalii pentru a primi un raspuns util si pertinent aici pe forum.
Unde s-a incheiat casatoria ? Unde este situat ultimul domiciliu comun si ce cetatenie aveti dvs?
Dupa ce ne dati mai multe amanunte va vom putea oferi raspunsuri daca sunt sau nu competente instantele din Romania.
Ca regula generala, atunci cand se pronunta dovortul instanta este obligata sa hotarasca si asupra custodiei minorului, programului de vizitare, locuintei acestuia si pensiei de intretinere.
Partajul se va judeca insa dupa ce hotararea de divort va ramane definitiva si irevocabila.
Va multumesc din suflet pentru interesul demonstrat in privinta problemei mele.Casatoria noastra s-a incheiat in Italia(transcris certificat la primaria din Brasov unde am precedenta resedinta)In Italia avem ca domiciliu comun un apartament pentru care platim rate si pe care el intentioneaza sa-l vanda(cu toata opunerea mea).Eu am cetatenie romano-italiana.Acestea fiind datele as fi interesata sa stiu care ar fi competentele instantelor din Romania si daca ma sfatuiti sa urmez aceasta cale.Toate cele bune!
Nu sunt competente instantele din Romania sa solutioneze divortul dvs. / daca sotul sau dvs ati fi avut resedinta in Ro se putea investi instanta romana cu actiunea dvs de divort
Ajutor-divort
caarmencita
buna ziua.m-am casatorit in italia in anul 2000(a fost o casatorie formala!!)....vreau sa divortez si nu stiu de unde sa incep!! momentan locuiesc si muncesc ... (vezi toată discuția)