Sunt casatorita in Italia cu un cetatean egipto-italian care intentioneaza sa inainteze actiunea de divort in Romania din considerente de timp si costuri reduse.Eu nu sunt de acord pentru ca am aflat ca legislatia romana nu se poate ocupa si de partaj,intretinere,responsabilitati fata de fiica minora etc.Este adevarat?Ce pot face eu pentru a-mi tutela drepturile?In comun avem un bun imobil pentru care am mai avea de platit rate la banca pentru alti 15 ani.Ce ma sfatuiti sa intreprind?Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspuns.Precizz pe aceasta cale ca eu sunt proprietara apartamentului locuit de catre mama mea la Brasov,deci cu resedinta si in aceasta localitate.Este insa actualul meu sot,cetatean italian,cel care intentioneaza a solicita demararea procesului catre instanta din Brasov.Credeti ca este posibil?....Toate cele bune.
in temeiul art 150 alin 1 pct 1 din L 105/1992 cu modificarile si completarile la zi ( ART. 150
Instantele române sunt, de asemenea, competente sa judece:
1. procese dintre persoane cu domiciliul în strainatate, referitoare la acte sau fapte de
stare civila înregistrate în România, daca cel putin una dintre parti este cetatean român) Consider ca va puteti judeca in Ro deoarece indepliniti cele 2 conditii: sunteti cetatean roman si casatoria dvs din Italia a fost transcrisa aici.
In concluzie, daca o sa va judecati aici, instanta se va pronunta in mod obligatoriu asupra problemelor legate de minora, custodie, etc. Cu partajul e alta discutie.
Ajutor-divort
caarmencita
buna ziua.m-am casatorit in italia in anul 2000(a fost o casatorie formala!!)....vreau sa divortez si nu stiu de unde sa incep!! momentan locuiesc si muncesc ... (vezi toată discuția)