avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate crisirigeo

Activitate crisirigeo

Buna ziua!
Este acceptabila o Decizie de imputare dupa ce demisia (art 81CM) a avut loc si anagajatorul/administratorul firmei a semnat ca nu mai are nicio pretentie dupa predarea inventarului?
Multumesc.
Multumesc foarte mult pentru ajutor.
Pot conduce in Romania o masina inmatriculata in Anglia daca asigurarea masinii este pe numele proprietarului un alt cetatean roman?
Pot face asigurarea RCA a masinii cu numere de Anglia?
Masina are asigurare platita in Anglia pana la sf lui iunie.
Multumesc.

OK. Pentru angajare in afara de analize ii mai trebuie si cazier din tara de unde are cetatenia sau este suficient CVul si buletinul?
Deci nu ii este necesar niciun Carte de sedere care sa il obtina in prealabil?
Ce acte ii trebuiesc cetateanului din UE sa fie angajat la o firma romaneasca?
Din cate stiu, angajatorul trebuie doar sa faca un contract de munca si in baza lui, noul angajat, cetatean al unui stat din UE isi obtine rezidenta si CNPul romanesc.
Este asa sau mai trebuiesc si alte acte in prealabil?
Cum se fac analizele medicale? Pe baza trimiterii din partea firmei angajatoare?
Multumesc mult.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua.
Un angajat cu 8 ore de munca in care nu este specificat programul orar, poate sa se angajeze la o alta firma cu o durata de munca de inca 8 ore pe zi?
Multumesc
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privitor la traducerea obligatorie a etichetei produsului adus din import.
Concret, firma aduce din import: ciocolata si halva. Intrebarea este: Ce este obligatoriu sa se puna pe eticheta in limba romana?

Stiu ca este obligatoriu de mentionat firma importatoare impreuna cu datele de contact.
Restul datelor privind nutrientii si valoarea energetica sunt inscriptionate pe produs in 3 limbi - inclusiv engleza dar nu apare in limba romana.
In acest caz, conform legislatiei trebuie tradusa toata sectiunea cu ingredientele si nutrientii sau ele fiind deja nu mai este necesar?
Multumesc mult pt ajutor.