avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate Nistor3

Activitate Nistor3

M-am interesat si asa ceva, declaratie prin care sa dobandesc titlul de proprietat, nu exista.
Răspuns la discuția recuperare pamant
Nu. Practic acum este un teren parasit acolo, iar cei de la primarie mi-au spus ca nu mai este lege pentru retrocedari.
Multumesc!!!
Buna seara!

Consortul meu s-a incadrat in conditiile legii pentru a beneficia de teren pentru casa.
Impreuna avem un copil, dar n-avem acte de casatorie.

Impreuna , cu eforturi comune, ridicam aceasta casa, in conditiile in care terenul e pe numele lui, actele si autorizatiile sunt pe numele lui.

La finalul constructiei, putem face un act prin care sa primesc calitatea de proprietar sau poate sa treaca pe numele copilului casa?

Multumesc!
Buna ziua!

Au trecut 20 de ani de cand bunicii mei au murit. In tot acest timp, urmasii lor nu au dezbatut mostenirea si nici nu s-au comportat ca proprietari.

Acte nu mai sunt.

Eu, in calitate de nepoata, vreau sa recuperez munca bunicilor mei.

Am putut sa fac rost doar de niste copii din cadastru conforme cu originalul de la primaria comunei.
Actele figureaza din anii 1945.

Mai pot recupera acele pamanturi, in conditiile in care am doar aceste acte de la registru agricol?

Multumesc!
Multumesc!

Singurul act de la acea gospodarie este raspunsul pe care l-am primit de la registrul agricol, in care sunt notate pamanturile bunicului.
Aceste acte imi sunt suficiente pentru obtinerea titlului de mostenitor, care mai departe sa-mi ajute la o eventuala dezbatere cu ceilalti mostenitori?
Multumesc!
Buna ziua!

Bunicii mei au avut o gospodarie trecuta, la vremea respectiva, in registrul agricol. Dupa moartea lor, nu s-a facut nici dezbatere, dar nici nu s-a mai intretinut intr-un fel sau altul acea casa, drept urmare, s-a cam ,,topit``. N-au mai ramas nici ruinele. Copiii bunicilor n-au renuntat la acel pamant, dar din varii motive, n-au putut sa intretina gospodaria.

Timpul a trecut...ani buni, ce-i drept.

Eu, in calitate de nopoata, am solicitat primariei comunei acte de proprietate. L-au gasit pe bunicul meu in registrul agricol cu tot ce avea in anul 1970.

Cum se procedeaza ca sa ni se elibereze acele documente care sa ateste calitatea de mostenitor, de proprietari?

Multumesc!

Răspuns la discuția Revendicare
Da, am întrebat si mi s a spus ca nu este nimic si sa mă duc cu certificatele de nastere, decese etc. E clar ca n au avut chef sa se uite in arhiva si ma tot amana de mai bine de jumătate de an. Care este următoare institutie competenta in domeniu, dupa primăria care refuza sa răspundă cererilor ceta
Discuție Revendicare
Problema mea este următoarea :vreau sa revendic un teren care a apartinut bunicilor mei, doar ca cei de la primăria comunei m au tot amânat cu diferite motive, iar in urma insistentelor de a cauta actele terenului in arhiva, mi au zis plictisiti ca nu e nici măcar un fel de act. Bunicii mei au avut terenul de la parintii lor, si au construit casa, aveau curent electric, deci plăteau niste facturi, niste impozite, taxe. Dupa cativa ani, bunicii si au facut o alta casa,iar de la casa veche, cum o numeau , mai foloseau gradina. Pana acum nimeni nu s a interesat de casa sau teren, niciunul dintre copiii bunicilor nu stie ceva de existenta vreunui act din care sa reiasa un titlu de proprietate. Ce trebuie sa fac, ce acte sa pun la vreun dosar, unde sa depun dosarul ca sa mi se elibereze actul din care sa reiasa titlul de proprietate al bunucilor sau al strabunicilor? Multumesc