avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum dobandesc calitatea de proprietar casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum dobandesc calitatea de proprietar casa?

Buna seara!

Consortul meu s-a incadrat in conditiile legii pentru a beneficia de teren pentru casa.
Impreuna avem un copil, dar n-avem acte de casatorie.

Impreuna , cu eforturi comune, ridicam aceasta casa, in conditiile in care terenul e pe numele lui, actele si autorizatiile sunt pe numele lui.

La finalul constructiei, putem face un act prin care sa primesc calitatea de proprietar sau poate sa treaca pe numele copilului casa?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nistor3 , utilizator 15:34, 14 Ianuarie 2017
Buna seara,
Da, poate sa dea o declaratie pe proprie raspundere la notar prin care sa arate ca bunul este proprietate comuna.
Multumesc!!!
M-am interesat si asa ceva, declaratie prin care sa dobandesc titlul de proprietat, nu exista.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
Nistor3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate pentru casa in constructie fandE fandE Buna ziua, V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea lamuri in ceea ce priveste dobandirea actului de proprietate pentru casa pe care o avem acum in ... (vezi toată discuția)
Situatie bunuri in cazul unui divort wild212 wild212 Buna ziua, Doresc sa va solicit consultanta in urmatoarea problema: sunt casatorit de 5 ani si am impreuna cu sotia doi copii minori (situatia lor e ... (vezi toată discuția)