Atat numarul de zile libere pentru evenimente speciale, cat si modalitatea de acordare a acestora si le stabileste fiecare angajator in Contractul Colectiv de Munca sau in Regulamentul Intern, avand in vedere ca legislatia din domeniu, respectiv Codul Muncii nu prevede obligatii in acest sens.
"Art. 152. [zile libere platite]
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern," - Codul Muncii
Nu este niciun abuz din partea angajatorului in cazul dvs.
In practica, daca Regulamentul Intern sau CCM prevede zile libere pt casatoria salariatului, acestea se acorda intr-un termen clar stabilit, de obicei imediat dupa eveniment. Este logic ca din moment ce ati schimbat angajatorul dupa casatorie, angajatorul nou nu are de ce sa va acorde zilele libere la care aveati dreptul la vechiul angajator. Exista posibilitatea ca nr de zile oferite pt aceasta ocazie sa fie diferite la fiecare angajator, iar pe langa asta, un angajator nou nu are nicio obligatie sa va acorde zilele de concediu pt evenimente speciale care au avut loc inainte ca dvs sa deveniti angajatul lor.
Prin urmare, nu este vorba despre refuzarea unui drept al unui angajat.
ne-ați spus de toate, mai puțin data la care expiră contractul.
până la acea dată puteți locui acolo.
clauzele de încetare ar trebui să fie în contract, inclusiv termenele de preaviz pentru denunțarea (încetarea) unilaterală (la inițiativa uneia din părți).
contractul este legea părților și răspunsul Dvs. este acolo.
Nu veti face doua lucruri in aceeasi zi.
Apoi, ar fi normal sa impartiti cheltuiala.. Daca dvs vreti divortul, da sa zicem ca il veti plati dvs, dar am inteles ca amdoi ati ajuns la concluzia ca v-ar fi mai bine separat, asa ca ar trebui sa impartiti.. in fine, divoryul nu va costa mult. Intrebati la notar.. o fi 600, 700.. 1000 de lei maxim.
Puteti intreba la mai multi notari competenti , onorariile difera.
In ce priveste partajul, aveti nevoie de acordul fondului de garantare, apoi al bancii , apoi la notar partajul.. iar asta costa in jur de 2% din valoarea casei.. intrebati tot la notar sau mai mult ca si aici onorariile difera, se raporteaza la valoarea casei din grila .
Asta e un cost mai mare.. ar trebui impart, nu neaparat egal