avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Activitate AllyOana

Activitate AllyOana

Am beneficiat de supliment de insertie incepand cu 20 aprilie 2017 ( 2 luni si o saptamana inainte de a implini copilul 2 ani) si pana pe 3 decembrie 2017 (concediu fara plata si apoi demisie).
Am primit decizie ca trebuie sa resititui banii primiti incepand cu 1 iulie 2017. Stiam ca angajatorul nu ma poate concedia timp de 1 an, nu stiam ca nici eu nu pot sa imi dau demisia.

Imi puteti explica, va rog, de ce trebuie sa inapoiez banii si, mai ales, de ce partial?

Multumesc
Răspuns la discuția Intorcere din CIC la alta firma
Mentionez ca am acceptul directorului sa incheiem contractul cu acordul partilor
Buna ziua,
Pe 25 iunie copilul implineste 2 ani.
Pe 25 aprilie cel tarziu trebuie sa incep serviciul pentru a primi stimulent de insertie pana la 3 ani.
Vreau sa incep serviciul direct la alta firma decat cea de la care am ramas in Concediu Crestere Copil.

Va rog frumos sa ma ajutati cu pasii corecti ce trebuie parcursi astfel incat sa nu mai fie nevoie sa stau nici macar o zi in vechiul loc de munca.

Daca se repeta intrebarea, va rog sa ma scuzati. Daca imi dati un link la o postare similiara cu raspuns care se aplica si la mine, apreciez si pot cerceta acolo.

Va multumesc pentru timpul acordat,
Alina P
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) trebuie sa aveti cel putin o luna lucrata inainte de luna in care intrati in concediu de maternitate.

Luna lucrata înseamnă prezenta efectiva la locul de munca sau e ok si concediu medical+CCC in ultimele 12 luni?

Mulțumesc
Bună ziua!
Am un copil născut pe 5 martie 2013 si am optat pentru concediu de îngrijire de 2 ani.
Azi, pe 6 februarie 2015 ar fi prima zi de lucru (am depus cererea de reluare a activității). Sunt răcită, iar medicul de familie mi-a spus ca imi poate da concediu medical doar pentru maxim 3 zile calendaristice fara adeverința de la serviciu.
Se pare ca nu pot obține adeverința de la serviciu necesara pentru mai multe zile de concediu medical acordat de medicul de familie înainte sa se împlinească o luna de cand revin la serviciu din CIC.
Imi e greu sa cred ca este posibil ca cineva sa fie bolnav si sa nu poata beneficia de concediu medical.
Eu sunt insarcinata cu al doilea copil si mai am cam 3 luni pana pot intra in perioada maxima de prenatal; sarcina a avut probleme la inceput, am istoric de sarcini pierdute, exista potential de probleme cu sarcina pe viitor si am recomandare de la medicul ginecolog sa nu fac efort, sa stau cat mai mult timp intinsa (dar pana acum am fost in CIC si nu am apucat sa intreb care este procedura sa pot evita mersul la serviciu; ca sa ajung la serviciu trebuie sa schimb un troleu, 2 metrouri si sa merg inca 15-20 de minute pe jos; practic, imi ia 2h30min dus intors drumul acasa-serviciu-acasa).
Am incercat sa studiez legi, sa intreb persoane cu experiente similare, dar nu reusesc sa imi dau seama care este cea mai simpla procedura de urmat.
Va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarele intrebari, pe cat posibil cu mentionarea legilor (pentru ca la serviciu e nevoie sa specific toate detaliile, altfel incearca sa imi spuna ca nu se poate):
1. cum se poate obtine concediu medical, pentru 10 zile calendaristice, de la medicul de familie in prima luna dupa intoarcerea din CIC?
2. probabil cel mai simplu ar fi sa imi acorde concediu medical medicul ginecolog, mai ales ca sarcina poate avea probleme. In acest caz, care este procedura?
3. Concediul de risc maternal acordat de medicul specialist implica mereu internare?
4. Concediul de risc maternal acrodat de medicul specialist mai trebuie sa treaca prin procedurile ce tin de medicina muncii? Stiu ca este un concediu de risc maternal ce poate fi acrodat si prin medicina muncii...
5. Am depus si cerere la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala sa imi elibereze adeverinta di care sa rezulte ca am avut venituri din CIC in ultimele 12 luni si care a fost valoarea in fiecare luna. Inteleg ca aceasta hartie ar fi necesara la serviciu pentru ca ei sa poata calcula concediul medical. Dar, pe baza acestei adeverinte, cei de la serviciu imi pot elibera adeverinta pe baza careia medicul de familie sa imi poata da concediu medical?
6. Dupa concediul medical, sa zicem timp de 3 luni, pot lua concediu de odihna?

Scuze pentru dimensiunea postarii, dar m-am gandit ca poate e mai usor de raspuns daca se intelege mai bine situatia, incercand sa evit intrebari suplimentare apoi.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!