Pentru a va fi incredintat un minor ar trebui sa aveti argumente mai solide decat acela ca nu doriti sa platiti pensia de intretinere intr-un anumit cuantum.
Daca minorul a locuit pana in prezent cu mama sa, fiind afectiv legat de aceasta, este putin probabil sa obtineti o reincredintare.
Referitor la pensia de intretinere, aceasta poate fi modificata in functie de veniturile pe care dvs le realizati in prezent prin introducerea unei actiuni de majorare a pensiei de intretinere, asta in cazul in care exista o hotarare judecatoreasca care a stabilit un anumit cuantum (spuneti ca ati stabilit, nu ati specificat daca s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca in acest sens)
In caz contrar, fosta sotie - in calitate de reprezentant legal al copilului dvs minor - poate solicita instantei sa fiti obligat la plata unei pensii de intretinere de 1/4 din veniturile realizate (se calculeaza media ultimelor 6 luni), - asta in cazul in care nu mai aveti in intretinere vreun alt minor rezultat din cea de-a doua casatorie
Actiunea pentru majorarea pensiei de intretinere poate fi introdusa oricand, daca se face dovada faptului ca veniturile dvs. au crescut de la momentul pronuntarii hotararii initiale prin care ati fost obligat la plata pensiei de intretinere intr-un anumit cuantum
Nu ati specificat daca sotul si minorii locuiesc cu dvs. si locul in care a fost incheiata casatoria.
oricum, plecand de la premisa ca dvs. locuiti cu minorii in Italia si ca sotul este in tara, cererea de divort se va introduce la instanta competenta din raza ultimului domiciliu comun al sotilor;
puteti acorda unui avocat o procura de consimtamant pentru a nu fi nevoita sa va prezentati in instanta (in procesele de divort prezenta reclamantului este obligatorie, sub sanctiunea respingerii cererii ca nesustinuta).
Incredintarea minorilor va fi al 2 lea capat de cerere; avand in vedere varsta frageda a acestora, nu ar trebui sa fie o problema sa va fie incredintati (asta in cazul in care locuiesc cu dvs. in prezent), urmand ca tatal acestora sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere. In cauza se va dispune si efectuare unei anchete sociale la locul in care precizati dvs. ca vor urma sa locuiasca minorii.
Toate motivele care tind sa duca la nulitatea procesului verbal trebuie mentionate. Faptul ca presupusa contraventie a fost constatata de un agent iar procesul verbal a fost intocmit de un altul, este intr-adevar un motiv de nulitate (a se vedea OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, OUG 195/2002).
„Termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicării hotărârii pronunţată de instanţa de fond” - art. 80 din Legea nr. 168/1999 privind soluţionarea conflictelor de muncă.
Este o omisiune a instantei, insa termenul de 10 zile de la comunicare este stabilit de lege, nu de judecator, astfel incat aceasta omisiune nu reprezinta o scuza pentru o eventuala tardivitate a formularii recursului.
Intrebare: care este temeiul juridic al unei asemenea actiuni de stabilire a paternitatii promovata de presupusul tata biologic, atata vreme cat dispozitiile Codului familiei ne arata foarte clar ca drept subiect titular pe copilul nascut in afara casatoriei, acesta fiind singura persoana in masura sa promoveze o astfel de actiune?!
Asadar, cererea de chemare in judecata trebuie introdusa in numele copilului ca singur titular al dreptului la actiunea in stabilirea paternitatii, iar atunci cand copilul este minor, ea poate fi introdusa de mama, iar in lipsa mamei, de reprezentantul legal.
Nici Legea nr. 288/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 4/1953 - Codul familiei nu prevede posibilitatea ca titular al actiunii de stabilire a paternitatii sa fie presupusul tata biologic, singurul element nou referitor la acest tip de actiune fiind imprescriptibilitatea actiunii promovata de copil.
Chiar sunt interesata sa aflu daca exista jurisprudenta in acest sens, respectiv in cazul promovarii actiunii de stabilire a paternitatii de catre presupusul tata.
Din punctul meu de vedere, in contextul legal actual, nu poate avea calitate procesuala activa (asta daca nu discutam direct despre inadmisibilitate).