avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa mi se incredinteze copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa mi se incredinteze copilul

am un baietel din casatoria anterioara.Platesc pensie alimentara dar acum ea vrea mai mult la pensie sustinand ca nu mai poate creste copilul din pensie cu motivatia ca a murit maicasa..Pot sa cer in justititie incredintarea minorului si ce anume trebui sa am la mana sa pot castiga in istanta copilul pe care ia sustine ca nu mai are cu ce-l creste si ca trebui sai dau eu la pensie mai mult.Am stabilit ca pana la 18 ani pensia sa fie 200 roni.Poate sa aibe castig de cauza sa primeasca mai mult?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:17, 30 Iunie 2010
Pentru a va fi incredintat un minor ar trebui sa aveti argumente mai solide decat acela ca nu doriti sa platiti pensia de intretinere intr-un anumit cuantum.
Daca minorul a locuit pana in prezent cu mama sa, fiind afectiv legat de aceasta, este putin probabil sa obtineti o reincredintare.
Referitor la pensia de intretinere, aceasta poate fi modificata in functie de veniturile pe care dvs le realizati in prezent prin introducerea unei actiuni de majorare a pensiei de intretinere, asta in cazul in care exista o hotarare judecatoreasca care a stabilit un anumit cuantum (spuneti ca ati stabilit, nu ati specificat daca s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca in acest sens)
In caz contrar, fosta sotie - in calitate de reprezentant legal al copilului dvs minor - poate solicita instantei sa fiti obligat la plata unei pensii de intretinere de 1/4 din veniturile realizate (se calculeaza media ultimelor 6 luni), - asta in cazul in care nu mai aveti in intretinere vreun alt minor rezultat din cea de-a doua casatorie
Da, chestiunea cu pensia nu ar avea sustinere.
Daca aveti argumente solide si pertinente puteti incerca.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs cosmariama cosmariama buna, in hotararea de divort care s-a incheiat de comun acord, valoarea pensiei de intretinere a fost stabilita in functie de minimul pe economie, s-a ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara scap.cm scap.cm Buna ziua ! As dori o lamurire pentru urmatoarea situatie: sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita pentru care plateste un procent de 25 % din ... (vezi toată discuția)
Custodie temporara copil delia_cj delia_cj In urma divortului de acum 2 ani am obtinut custodia copilului,cu obligatia tatalui de a plati pensie de intretinere.Mentionez ca tatal plateste o pensie de ... (vezi toată discuția)