avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amplasarea aparatelor radar la VEDERE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amplasarea aparatelor radar la VEDERE

Buna,
Am si eu o nelamurire: Am fost inregistrat de un aparat videoradar (radar nou) in localitate cu viteza de 68 km/h. Radarul era insa amplasat la aproximativ 30-40 de metri de sosea, in lateral, ascuns la umbra unui pom. Am fost oprit de un ALT agent de politie in satul urmator, la 3 km departare de "locul faptei". I-am comunicat agentului ca din ca din cate stiu eu nu au voie sa tina radarele ascunse, si ca in timpul in care el imi scrie procesul verbal, eu ma intorc sa pozez radarul ascuns.
Bineinteles ca in momentul in care am ajuns la radar acesta a fost MUTAT exact langa sosea. L-am filmat, l-am pozat cadru cu cadru si am scris chestiile astea la rubrica mentiuni.

In contestatia pe care am sa o depun la Judecatorie ce ar fi mai bine sa contest?

-viteza?
-amplasarea radarului ?
-faptul ca am fost amendat de catre un alt agent, nu de catre cel constatator?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 20:55, 30 Iunie 2010
Contestati procesul-verbal in 15 zile de la comunicare si solicitati in instanta:
-certificat de omologare aparat radar,
-buletin de verificare metrologica,
-autorizatia operatorului radar,
-plansele foto.
Verificati daca procesul- verbal a fost intocmit in conformitate cu disp.prev de Og.2/2001.;)
Potrivit art. 21 din OG 2/2001. - (1) In cazul in care prin actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiilor nu se prevede altfel, agentul constatator, prin procesul-verbal de constatare, aplica si sanctiunea.. Cu alte cuvinte agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea, in caz contrar procesul-verbal este lovit de nulitate.
Formulati plangere contraventionala.
Toate motivele care tind sa duca la nulitatea procesului verbal trebuie mentionate. Faptul ca presupusa contraventie a fost constatata de un agent iar procesul verbal a fost intocmit de un altul, este intr-adevar un motiv de nulitate (a se vedea OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, OUG 195/2002).
Silvia Burecu a scris:

Toate motivele care tind sa duca la nulitatea procesului verbal trebuie mentionate. Faptul ca presupusa contraventie a fost constatata de un agent iar procesul verbal a fost intocmit de un altul, este intr-adevar un motiv de nulitate (a se vedea OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, OUG 195/2002).


Domnule avocat
Poate ca motivul de nulitate se accepta de catre instantele din Congo, nu din Romania. Am invocat acest motiv atat in fond cat si in recurs si s-au facut ca... ploua.
Dar, trebuie invocat. Vorba aceea: Nu exista padure fara...uscaturi!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
Darie Tudor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contaventie! ajutor! goldfish goldfish buna ziua! am fost oprit sambata, intr-o comuna, de catre un echipaj de politie. mi s-a spus ca rulam cu 44km mai mult, peste limita legala. mi s-a dat amenda ... (vezi toată discuția)
Proces verbal, sanctionare incalcare reguli circulatie predasgeorge predasgeorge Buna ziua.In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un echipaj de politie pentru motivul sustinut de ei cum ca as fi depasit viteza legala cu 29 km/h pe ... (vezi toată discuția)
Amendat fara sa-mi faca proces verbal. fale fale Am fost oprit de Politie in zona cu limitare de viteza la 70 km/h. Mi-a spus ca aveam 84 km/h si nu mi-a dat nici P.V sa semnez nimic. Mi-a spus doar ca amenda ... (vezi toată discuția)