avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate catalinm75

Activitate catalinm75

Stimate domn, codebitor e cel care participa la credit cu mine, facem cererea de credit impreuna. Nu e cazul aici, nu are venituri. Cred ca nu stapaniti termenii.
Nu, nu este codebitor. Nu are cum, nu are venituri.
Participare soti la credit ipotecar.

Vreau sa mai cumpar o proprietate. Nu am toti banii. Cam 60% am eu bani, restul fac un credit. De la banca mi s-a spus ca se aproba, chiar si fara codebitor, intrucat am o meserie liberala si castig bine. Am zis ca trebuie sa fiu singur la credit, intrucat sotia mea nu inregistreaza venituri in acesta perioada a vietii si, oricum ar fi, banca nu o ia in consideratie.

Acuma insa mi se cere de la banca sa vina si ea sa semneze niste documente. Au spus ca asa e legea.

Stiti ceva despre asta? Ce anume trebuie sa semneze sotia mea!
"albie de porci" inseamna, in acest scaz, reliefarea unor trasaturi de caracter puternic negative , alocarea unor atribute cu caracter jignitor, dar IN NICIUN CAZ nu inseamna limbaj licentios, trivial, amenintator. Sau chestiuni care pot fi interpretate ca fiind santaj.
Calomnie pe mail!

Am niste probleme sub aspect profesional. S-a ajuns la situatia in care am fost reclamat la politie (reclamatie facuta de niste colegi de breasla....), reclamatie care a primit ordonanta de clasare, intrucat faptele reclamate , citez din ordonanta de clasare: "nu au fost savarsite de parat sau nu fac obiectul ilicitului penal". Moment in care nu am fost nici trimis in judecata si nici sanctionat contraventional sau altcumva......

Numai ca, asa cum se spune pe romaneste, le-am pus-o "la dosar". I-am jignit. Si iata cum. La doi dintre ei (doi dintre reclamanti, adica.....) le-am trimis un mail, la comun, in care i-am facut albie de porci, dar fara a ameninta sau a santaja cu ceva.........

Unul dintre ei ma ameninta cu judecata, intrucat zice ca, daca mailul a fost trimis catre doua persoane, inseamna ca l-am facut de ras in public......

Eu nu cred ca l-am facut de ras in public.......dar astept si opiniile dvs!

Va multumesc!
Plangere penala pentru inselaciune!

In urma cu exact un an de zile am prestat un serviciu pentru cineva. Asa traiesc eu, sunt prestatorul unui anumit tip de serviciu, care este necesar anumitor persoane.

Am solicitat un avans pentru serviciul respectiv de 1000 de lei, dintr-un total de 2000 de lei. Cand sa ma intalnesc cu persoana, pregatisem factura si chitanta pentru suma de 1000 de lei, potrivit indrumarii beneficiarului, factura si chitanta emise pe o societate pe care ea , persoana, beneficiarul, mi-o indicase.

Ulterior, am constatat ca vrea factura si chitanta pe persoana fizica si, mai mult, imi pregatise toata suma corespunzatoare serviciului respectiv. Adica, 2000 de lei.

Dar nu asta e problema principala. Ideea e ca, la cateva zile pe urma, eu am trimis un document pe adresa de mail a persoanei care ATESTA FAPTUL CA EU MI-AM INDEPLINIT SERVICIUL!

Persoana a fost foarte nemultumita de calitatea serviciului meu, m-a balacarit in toate felurile, m-a amenintat (dar nu am depus plangere, ca, na, pamantul e plin de nebuni, daca as face reclamatie pentru fiecare nebun care ma ameninta si ma insulta.....ar trebui ca noi, toti prestatorii de servicii, sa stam numai pe la politie).

Bun!

Acum, dupa un an de zile, persoana face plangere penala pentru ca.....as fi inselat-o! Probabil serviciul prestat nu e la inaltimea asteptarilor ei, dar eu mi-am indeplinit serviciul!

Intrebari:

1) Este normal ca, dupa 11 luni si ceva, sa depuna plangere penala? Repect, in conditiile in care a primit ce isi dorea, dar se pare nu e chiar pe placul ei.

Sa va spun, eu, pe firma mea, fac rapoarte de evaluare ANEVAR, am mai multi colaboratori care sunt membrii titulari ANEVAR. Raportul era facut de unul dintre acestia. , beneficiar era doamna care m-a reclamat. Dar nu ii convin valorile obtinute in raport. Si a facut galagie.....

2) Presupusa fapta cu caracter ilicit a avut loc pe la Snagov, Ilfov. Plangerea penala e depusa pe la o sectie din Bucuresti. Iarasi, e ceva nefiresc aici....

Astept indrumarile dvs!

Multumesc!
Răspuns la discuția Sotie visatoare
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa renunte, dar trebuie sa o duca la spital, la psihiatrie, sa se constate ca nu mai are discernamant. In acest fel ii poate bloca actiunile paguboase si cheltuitoare.....
Dreptul la mostenire este un drept natural, recunoscut in toata lumea, indiferent de codurile de legi care functioneaza in diferite regiuni din lume si indiferent de perioada istorica la care ne raportam.

Inteleg ca domnul acela nu recunoaste copilul, dar contribuie cu bani. Pai, cum vine asta? La ce ii mai da bani daca , sa zicem, relatia nu ii mai face placere, si nici nu este tatal copilului?

Aici e ceva necurat. E posibil sa refuze efectuarea testului ADN si a actiunii in instanta de tagaduire a paternitatii, intrucat el se stie cu musca pe caciula..... A alergat dupa doi iepuri si s-ar putea sa nu prinda niciunul......

Pe de alta parte.....doamna care a adresat intrebarea....aveti o furie nestavilita fata de un biet copil a carui singura culpa este ca s-a nascut...... Nu va inteleg. Cineva , strict legal, trebuie sa aiba grija de el.

Este nefiresc sa privim dreptul de mostenire al unui copil ca fiind o "paguba financiara"!
Buletin pentru un minor.

Buna ziua!

Fetita mea cea mare va implini in curand 14 ani. Trebuie sa ii facem carte de identitate.

1) Detin un teren, pe persoana fizica, dar care nu are nicio cladire pe el (am niste planuri, dar deocamdata nu am concretizat nimic).

2) Detin un apartament, dar care este proprietatea firmei mele. La D.I.T.L. am dus raport de evaluare in vederea impozitarii si acest apartament a fost declarat cu destinatie rezidentiala.

La care din punctele 1) sau 2) pot face buletin fetei?
Buna dimineata!

Am un SRL infiintat in 2022. Este inregistrat cu impozit pe profit, intrucat nu are inregistrat niciun contract de munca pe el.

Acum, insa, vreau sa imi inregistrez un contract de munca pe acest SRL si pentru ca firma incepe sa aiba niste realizari dar si pentru ca doresc sa trec pe impozit ”la incasari” incepand cu anul 2024.

Este , deci, posibil sa trec pe impozit la incasari din 2024?

Va multumesc!