avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate nicodaro

Activitate nicodaro

Stimata Doamna !Rezolvarea dramei dvs.eu,o vad asa.Ficele sau dvs.prin intermediul prietenelor,cunostintelor,rudelor sau oamenilor cu intentii bune,sa gasiti o locatie,cat mai aproape de scoala.sa mutati fetele acolo.Si apoi,sa va recuperati bunurile.Important este,ca fetele,sa mearga inainte. Puteti sa apelati chiar si la mass-media in acest sens.
Sotil dvs.a fost pacalit,pentru ca a luat de buna valoarea chiriei.
600 de euro pe luna este o chirie medie, in Germania.
Ambitiile,se platesc,mai devreme sau mai tarziu.Presupun ca,a avut intentii bune.
Insda,este importanta si decizia in urma divortului.Responsabilitatea pentru copii. In Romania,totul se leaga de acte.Adica,daca sotul a decis impotriva dvs.Era,sau nu legal ?
Nu pot sa,va acuz de nimic.Am precizar doar,cateva nuante.Si sincer sa fiu,ma doare sufletul,de asa situatii.Si nu e singura.Cautati,reveniti si imi dati un numar de cont.Mai discutam.
Răspuns la discuția Acuzatii la divort
Stimata doamna ! Nu va poate garante nimeni,ce va hotara instanta.Depinde de argumente probate.Insa puteti sa va intelegeti cu sotul,din anumite privinte,pentru a rezolva mai usor.
Răspuns la discuția Probleme achizitie masina
Stimate domn ! Pentru 2700ron,ati devenit mai pregatit in ce priveste achizitia unei masini.Eu va recomand,sa-i anuntati sa vina sa ia masina cel care v-a dat-o.Daca va mai da ceva bine.Daca nu,sunteti mai bine pregatit,data viitoare.Considerati ca ati pierdut suma asta de bani si asta e.
Daca vreti sa va complicati,mai pregatiti niste bani si o puteti face cu succes !
Stimata doamna ! Problema poate fi simpla,dar si complicata in acelasi timp.Mentalitatea romaneasca in necunostinta de cauza,de cele mai multe ori,complica lucrurile.In primul rand,exista un contract de inchiriere intre proprietar si chirias ?Acolo sunt prevazute niste drepturi si obligatii de ambele parti.Pe ce baza stau copii dvs minori acolo ?Daca nu este contract e grav.Responsabilitatea ambilor parinti,pentru copii minori,nu va permite sa lasati asa copiii.E o problema si de evaziune fiscala,pe care o face proprietarul.E bine de spus si in ce relatie sunteti cu sotul si daca copii se bucura de atentia ambilor parinti.Parintii,incheie contract cu proprietarul si ei raspund pentru nerespectarea clauzelor.Nu copiii.Ca,politistul,v-a atras atentia asupra obligatei de a cere eliberarea Cartii de Identitate a ficei,a avut dreptate.Insa daca v-a amenintat cu ceva,va trebui sa-l reclamati,exact unde vi sa indicat mai sus.Pe de alta parte si statutul ilegal al copiilor dvs minori,in acea locuinta va poate costa tot o amenda.
In ce priveste proprietarul,in urma unei reclamatii a dvs,are toate sansele sa intre in sfera penala si in atentia fiscului.
Daca vreti dreptate,trebuie sa procedati legal de fiecare data,pentru ca un contract de inchiriere obliga proprietarul cu conditia sa platiti la timp.Este adevarat ca,poate fi chiria putin mai mult ,(totul tine de negociere),insa nu va doare capul.
Zicala ca ,,te ieftinesti la faina si te scumpesti la tarate"este foarte aplicata in Romania.
Va propun urmatoarea solutie :Achitati restanta,dvs sau sotul,va luati fetele cu bagaj acasa si vor face naveta.Sotul dvs,stie foarte bine ca si in Germania,chiria se plateste in avans,iprima zi a lunii.sau este o perioada de 60-90zile,dupa cum e in contract.Pentru ca foarte important in prealabil,se plateste la banca o garantie sub forma de cec,in suma de trei chirii si care sta la proprietar pana la plecarea din locuinta.Daca sunt daune,la plecare,poate opri din bani.Se justifica cu acte (reparatiile)Daca nu,proprietarul,semneaza si restituie cecul chiriasului.Apoi acesta dispune de bani in mod liber.Contreactul de inchiriere se inregistreaza la Primarie si da dreptul chiriasului sa detina adresa la domiciliul inchiriat.
Daca sotul dvs,lucreaza in Germania si nu invata ca,regulile trebuie respectate si in tara,va pierde mai mult.
Răspuns la discuția URGENT abandon familie
Din pacate,va contrazic.Orice lege,nu e batuta in cuie.E perfectibila si trebuie modificata in momentul in care nu mai corespunde.Sfaturile din acest forum,pot fi mai mult sau mai putin acceptate in instanta.Insa ideile,dezbatute,pot fi de inspiratie pentru factorii de decizie,in elaborarea noilor legi.O opinie,oricare ar fi ea,poate trezi interesul acestora.Cu atat mai putin,argumentele juridice,(dealfel pertinente)aduse pe forum in comparatie cu cele prezentate in instanta de distinsii avocati.Cel care se adreseaza forumului cu o problema,o face in mod gratuit.Nu toate argumentele juridica,pe care le poate avea,sunt pe forum si nici nu trebuie innoculata aceasta idee.Ideea comentariilor mele,este ca,orice cetatean,apeleaza la acest forum,trebuie sa -si formeze o idee de baza de ce se poate folosi,in favoarea sa.Pornind de la sinceritate si buna credinta in prezentarea situatiei.Argumentarea juridica,facuta pe date eronate,nu are nici un fundament.Si cazuri sunt,slava Domnului.
Tin sa precizez ca imi fac ,,mea culpa",pentru ca am interpretat gresit scopul acestui forum.O sa ma retrag,cu regret. Cu stima.
Stimate domn.Se vede ca nu firma fantoma v-a inselat,ci procurorul.In baza probelor depuse de dvs.si celor luate in calcul de el.Insa el primeste salariul de la stat,platit de noi,si sta bine mersi.Nu il intreaba nimeni de ce abuz face.Si mai vrem Schengen !
Răspuns la discuția Turturii ucigasi
Stimate domn !Este foarte posibil sa suferiti,dupa anumite vremuri.V-as ruga sa faceri o vizita,cat mai departe de oras,la o scoala.Va admir,pentru visele dvs.Incercati realitatea.Ma ofer sa va platesc un bilet pana la Calugareni daca vreti.Incecati,sa dati un exemplu de femeie de servici la o scoala si copii va vor urma.Ma angajez,sa va platesc biletul dus-intors si banii de pachet.Sa vad in mod clar,aplicarea teoriei dvs.
Răspuns la discuția URGENT abandon familie
Sincer sa fiu ? Ma doare cand am dreptate.Tata si mama in sens real,sunt cei care isi asuma responsabilitatea cresterii copiilor.Biologic e altceva.Insa orice persoana peste 18 ani poate sa-si schimbe numele.De multe ori uitam ce este mai important.Legile naturale mostenite si nescrise.Specia umana are reguli mai proaste decat tot regnul animal.reguli facute si scrise pentru a fi respectate de toti.Insa,daca faceti o comparatie,noi ca oameni,le respectam cel mai putin.Pentru ca vrem una si facem alta.E atat de generalizat,ca ma ingrozeste.Sunt atatea specii,cu care vrem sa ne asemanam si vrem sa fie la fel.Vulturii,porumbeii,traiesc in cuplu,pana la sfarsit.Asa vrem si noi,dar nu avem filozofia necesara.Nu avem lasata de la natura,posibilitatea asta.Dar am intodus-o in religie.Pe doamna o doare ca nu iese si ea ca sotul.Cine e de vina ?Mentalitatea proasta inoculata de generatii intregi.Vrem familie,copii dar vrem si libertate desavarsita.Sa facem ce vrea fiecare.Libertatea nu e responsabilitate.Cand treci de la eu,la noi,nu mai e acelasi lucru.Casatoria sau copii,nu sunt o povara,daca vrei libertate.Dar daca vrei sa dovedesti cuiva,cine esti cu adevarat,nu cauza suferinte unor fiinte nevinovate.
Societatea,va trebui sa fie mai organizata,sa poata oferi o alternativa celor care vor sa pastreze regulile.Sa creasca copiii sau, sa ajute pe parintele responsabil,s-o faca.Nu sa impuna,,intelegeti-va"ca aveti copii.
Ma simt oribil,ca barbat,cu aceasta mentalitate.Cat de ipocrit poti fi,sa ceri victimei,sa-si accepte calaul !
Răspuns la discuția URGENT abandon familie
Stimata doamna.Dupa cum constatati si dvs.sunt foarte multi sfatuitori,care va cer sa va ganditi.E jenant.de parca,atunci cand ati cerut o parere pe net,nu va gandiserati deloc.E usor sa dai asemenea sfaturi,fara sa fii trecut printr-o astfel de experienta.Daca ati gresit sau nu,cand v-ati casatorit sau a-ti conceput copiii,nu mai conteaza.Dragoste cu de-a sila nu se poate.Va trebui sa gasiti o solutie sa va avantajeze pe dvs si copiii.Daca acum,v-a dat bani,maine e posibil sa nu o mai faca.Va trebui sa va hotarati daca,mai aveti nevoie de ajutorul lui sau nu.Daca va da bani,o face pentru obligatia care o are pentru copii.Nu pentru dvs.Intotdeauna sa fiti pregatita sa va ceara explicatii de cum cheltuiti banii.Boala lunga,moarte sigura.Va santajeaza,pentru ca stie ca nu aveti ce face.Va trebui sa gasiti o solutie sa va mutati cu copiii.Poate va ajuta,rudele,prietenele etc.Tata la copii,poate fi,orice barbat responsabil.Sot,la fel.Solutia e sa vada ca sunteti hotarata sa faceti ceva.Va trebui sa ganditi la rece si va pastrati calmul.Nu este o razbunare divortul.Nu este nici primul si nici ultimul barbat,de pe lumea asta,pentru dvs.Probabil,ca platiti o polita,unui prieten anterior cunoscut,pe care l-ati refuzat.Asa e viata.Totul se plateste !Va ganditi la viitorul dvs si al copiilor si mai putin la el.E treaba lui,in ce lume traieste.Pot sa va garantez ca,dupa ce faceti primii pasi de adio,o sa-si piarda si amanta.Asa e legea naturii,pentru care multi barbati au murit singuri si nu a stiut nimeni de ei.Mergeti inainte,sa vada,ca nu depindeti de el.Va veni soarele si pe strada dvs,daca-l uitati pe fostul sot.
Răspuns la discuția Turturii ucigasi
Stimate domn ! Va rog sa aveti grija cand duceti mancare la capra iarna si treceti prin fata imobilului meu.Daca o sa cadeti,pe gheata si o sa va rupeti o mana,nu pot sa va despagubesc cu nimic.Daca trecea-ti,pe proprietatea mea,va ofeream o cana de vin fiert.Pe spatiul public,poate va ofera primarul vreo caldare sau un pix.Raman la convingerea mea.In ce priveste New York-ul,nu vad legatura.Daca va framanta,armata de utilaje si oameni de dat jos turturi sau zapada,pe mine nu ma intereseaza.Daca vreti sa astupati santurile primariei sau gropile din asfalt,este problema dvs.Va respect pentru initiativa dar nu ma simt obligat sa particip la ea.Eu prefer sa fac sport,in timpul liber.Iar daca va cade un turture in cap in dreptul casei mele,va promit ca voi aprinde o lumanare.De platit,nu platesc nimic.Am argumente juridice (europene),ca sa n-o fac.Pentru ca ce patiti pe spatiul public,nu este responsabilitatea mea.Lumea nu stie dar asemenea ,,hotarari",pot baga in faliment primariile.O sa va astept sa va vad,cum curatati turturii,cand va fi cazul !