avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta a procurorului de clasare a cauzei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta a procurorului de clasare a cauzei

Prin internet am aflat de o firma de mobila la care apoi am apelat. Cel cu care am discutat s-a prezentat drept reprezentant si patron, firma avind atelierul in Moldova, la Tg. Neamt. Am platit avansul, cu citanta, si dupa o perioada destul de lunga de timp, dupa mai multe discutii, am realizat ca nu va respecta intelegerea si nici nu va returna avansul. Mi-a oferit, in batjocora, sa merg in Moldova, unde are material lemnos achiztionat, sa-l ridic, in contul avansului! (eu locuind in Bucuresti).

Am reclamat situatia la OPC care a constatat ca firma respectiva nu exista si OPC-ul a sesizat parchetul.

Astazi am primit de la parchet Ordonanta prin care s-a hotarit clasarea cauzei, motivind ca "legiuitorul nu sanctioneaza neplata datoriei, ci excrocheria practicata la incheierea sau executarea unui contract. Din analiza mijloacelor de proba nu reiese probe din care sa reiasa existenta elementului material al infractiunii de inselaciune, respectiv actiunea de inducere in eroare, motiv pentru care va dispune clasarea cauzei, deoarece fapta nu este prevazuta de legea penala."
Faptul ca ofera, in batjocora, solutia sa merg sa ridic materuial lemnos din Moldova in contul avansului este folosit de procuror ca argument de discuplare!

Intrebari:
- faptul ca a semnat un act in numele unei firme fictive (fapt constatat si validat si de Ordonanta), ca a incasat un avans pe care refuza sa-l restituie nu constituie inselaciune (sau excrocherie - termen folosit de procuror - nu l-am gasit definit in CP)?

- in al doilea rind, Ordonanta, prin clasare nu respecta Art. 318, alin.3:
(3) Procurorul poate dispune, după consultarea suspectului sau a inculpatului, ca acesta să îndeplinească una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:
a) să înlăture consecinţele faptei penale sau să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia;
b) să ceară public scuze persoanei vătămate;
c) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă;
d) să frecventeze un program de consiliere.

Nici o vorba despre acest articol sau despre o astfel de obligatie.

Asa se transforma acesti indivizi Politia si Parchetul in institutii de albit borfasii.
Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? Ma insel eu?
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: hot_oliviu , utilizator 21:45, 7 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
In raportul politiei se spune: "Propun inaintarea dosarului penal nr. ... pentru a dispune renuntarea la urmarirea penala..."

In Ordonanta procurorul spune: "dispun clasarea cauzei privind pe suspectul ... sub aspectul savuirsirii de infractiune de inselaciune,..."

La plingere stiu raspunsul de pe acum: se respinge pentru ca ...
Mie lehamite, o sa-mi fac singur dreptate...
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
hot_oliviu, utilizator
Stimate domn.Se vede ca nu firma fantoma v-a inselat,ci procurorul.In baza probelor depuse de dvs.si celor luate in calcul de el.Insa el primeste salariul de la stat,platit de noi,si sta bine mersi.Nu il intreaba nimeni de ce abuz face.Si mai vrem Schengen !
In cazul marii coruptii DNA lucreaza, dar in cazul micii coruptii ce facem? Este un fenomen de masa, te lovesti peste tot de ea. Si culmea, este tolerata de actualul sistem!
Atita timp cit parchetul si justitia, care are de-a face cu mica coruptie, nu se reformeaza, nu o sa scapam de ea.

Coruptia ucide: evenimentul #Colectiv nu e intimplator...
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
hot_oliviu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacul unei renuntari la urmarirea penala, validata de justitie hot_oliviu hot_oliviu Am facut o plingere penala impotriva unui individ care a comis fapte de inselaciune: in Bucuresti pretindea ca are “magazinul de prezentare” iar in ... (vezi toată discuția)
Lucrare tâmplărie pvc cu avans plătit din 2017, neexecutată: plângerea penală a fost clasată, cum îmi pot recupera banii? IuliaA12 IuliaA12 Buna ziua , Ma confrunt cu urmatoarea situatie ,pe data de 27.11,2017 la recomandarea unui prieten am apelat la o persona pentru a executa o lucrare cu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la urmarirea penala ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Am primit acum 30 de zile ordonanta de renuntare la urmarirea penala data intr-un dosar in care tatal meu avea calitatea de suspect si a fost ... (vezi toată discuția)