Prin internet am aflat de o firma de mobila la care apoi am apelat. Cel cu care am discutat s-a prezentat drept reprezentant si patron, firma avind atelierul in Moldova, la Tg. Neamt. Am platit avansul, cu citanta, si dupa o perioada destul de lunga de timp, dupa mai multe discutii, am realizat ca nu va respecta intelegerea si nici nu va returna avansul. Mi-a oferit, in batjocora, sa merg in Moldova, unde are material lemnos achiztionat, sa-l ridic, in contul avansului! (eu locuind in Bucuresti).
Am reclamat situatia la OPC care a constatat ca firma respectiva nu exista si OPC-ul a sesizat parchetul.
Astazi am primit de la parchet Ordonanta prin care s-a hotarit clasarea cauzei, motivind ca "legiuitorul nu sanctioneaza neplata datoriei, ci excrocheria practicata la incheierea sau executarea unui contract. Din analiza mijloacelor de proba nu reiese probe din care sa reiasa existenta elementului material al infractiunii de inselaciune, respectiv actiunea de inducere in eroare, motiv pentru care va dispune clasarea cauzei, deoarece fapta nu este prevazuta de legea penala."
Faptul ca ofera, in batjocora, solutia sa merg sa ridic materuial lemnos din Moldova in contul avansului este folosit de procuror ca argument de discuplare!
Intrebari:
- faptul ca a semnat un act in numele unei firme fictive (fapt constatat si validat si de Ordonanta), ca a incasat un avans pe care refuza sa-l restituie nu constituie inselaciune (sau excrocherie - termen folosit de procuror - nu l-am gasit definit in CP)?
- in al doilea rind, Ordonanta, prin clasare nu respecta Art. 318, alin.3:
(3) Procurorul poate dispune, după consultarea suspectului sau a inculpatului, ca acesta să îndeplinească una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:
a) să înlăture consecinţele faptei penale sau să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia;
b) să ceară public scuze persoanei vătămate;
c) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă;
d) să frecventeze un program de consiliere.
Nici o vorba despre acest articol sau despre o astfel de obligatie.
Asa se transforma acesti indivizi Politia si Parchetul in institutii de albit borfasii.
Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? Ma insel eu?
Cel mai recent răspuns:
hot_oliviu , utilizator
21:45, 7 Februarie 2016