Buna ziua,
Un verisor doreste sa ma ajute cu o suma de bani prin donatie (suma depaseste pragul de 25.000 lei deci vom semna contract autentic). Trebuie sa platesc impozit pentru suma donata?
Multumesc!
Buna ziua,
In cat timp trebuie sa imi ridice executorul poprirea?
In data de 2 august am fost notificat de catre banca, unde aveam conturile goale, despre o poprire. In aceeasi zi, am fost la banca executorului, care mi-a raspuns amabil la telefon si m-a indrumat, si am depus suma poprita.
Dupa aceea, timp de 8 zile, executorul nu mi-a mai raspuns la telefon si eu sunt cu contul si salariul poprite. Pe 15 angajatorul imi va retine 33% din salariu si banca probabil va retine suma inca odata.
Ce pot sa fac?
Multumesc!
Vorbim despre constructii. Exceptand societaile mici, care traiesc de la o luna la alta, nu prea am intalnit constructori care sa factureze lunar. Cei care lucreaza cu statul pe proiecte mari abia reusesc sa emita o factura la 3-4 luni.
Daca am incasat un avans pentru un proiect mare in luna decembrie, putin probabil sa emit o factura pana la luna mai. Vremea e rea, beton nu prea se toarna etc etc
Vorbim despre constructii. Exceptand societaile mici, care traiesc de la o luna la alta, nu prea am intalnit constructori care sa factureze lunar. Cei care lucreaza cu statul pe proiecte mari abia reusesc sa emita o factura la 3-4 luni.
Daca am incasat un avans pentru un proiect mare in luna decembrie, putin probabil sa emit o factura pana la luna mai. Vremea e rea, beton nu prea se toarna etc etc
Buna ziua,
Prin OUG 114/2018 s-a introdus urmatoare scutire:
"b) angajatorii realizează cifră de afaceri din activitățile menționate la lit. a) în limita a cel puțin 80% din cifra de afaceri totală, calculată cumulat de la începutul anului, inclusiv luna în care aplică scutirea;"
Daca societatea nu factureaza nimic in luna ianuarie 2019 dar cifra de afaceri pe 2018 a fost 100% constructii se aplica scutirea? Sau trebuie sa asteptam pana la prima factura emisa in 2019 care poate sa vina si peste 6 luni?
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca din punct de vedere juridic este posibil urmatoriul scenariu in Romania.
Doresc sa gasesc o persoana in varsta (preferabil fara mostenitori) careia sa ii ofer lunar suma x pana la deces in schimbul casei.
Se poate incheia un cvc in aceste conditii (o plata esalonata care nu este o suma certa pentru ca nu putem cunoaste data la care apare decesul) eventual cu uzufruct viager?
Multumesc
Buna ziua,
Ce obligatii ii revin sucursalei din romania a unei societati din strainatate in urma declararii falimentului de catre firma-mama.
Avem obligatia de a indeplini anumite formalitati in Romania?
Multumesc frumos.