avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alocatie lunara unui pensionar in schimbul casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alocatie lunara unui pensionar in schimbul casei

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca din punct de vedere juridic este posibil urmatoriul scenariu in Romania.

Doresc sa gasesc o persoana in varsta (preferabil fara mostenitori) careia sa ii ofer lunar suma x pana la deces in schimbul casei.
Se poate incheia un cvc in aceste conditii (o plata esalonata care nu este o suma certa pentru ca nu putem cunoaste data la care apare decesul) eventual cu uzufruct viager?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:50, 7 Ianuarie 2016
Contractul de rentă viageră - reglementat de art. 2242-2253 Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În urma deciziei mele și a soțului de a divorța amiabil la ... Om de treaba Om de treaba În urma deciziei mele și a soțului de a divorța amiabil la notar, ne am înțeles ca soțul meu sa mi plătească lunar o renta viagera, sau cum se ... (vezi toată discuția)
Modalitati de dobandire imobil cand proprietarul are mostenitor rezervatar zsigmondati zsigmondati Buna ziua, Întrebare/situație: Mama mea a avut o sora (pe numele Maria, decedată) care a fost casatorita cu Nicolae. Nicolae are o fiica din prima ... (vezi toată discuția)
Buna și mulțumesc tuturor celor care îmi vor oferi sprijin ... rary007 rary007 Buna și mulțumesc tuturor celor care îmi vor oferi sprijin pentru rezolvarea următoarei spete. Doresc sa achiziționez un apartament pe care actualii ... (vezi toată discuția)