Buna ziua,
Prin OUG 114/2018 s-a introdus urmatoare scutire:
"b) angajatorii realizează cifră de afaceri din activitățile menționate la lit. a) în limita a cel puțin 80% din cifra de afaceri totală, calculată cumulat de la începutul anului, inclusiv luna în care aplică scutirea;"
Daca societatea nu factureaza nimic in luna ianuarie 2019 dar cifra de afaceri pe 2018 a fost 100% constructii se aplica scutirea? Sau trebuie sa asteptam pana la prima factura emisa in 2019 care poate sa vina si peste 6 luni?
Multumesc
Vorbim despre constructii. Exceptand societaile mici, care traiesc de la o luna la alta, nu prea am intalnit constructori care sa factureze lunar. Cei care lucreaza cu statul pe proiecte mari abia reusesc sa emita o factura la 3-4 luni.
Daca am incasat un avans pentru un proiect mare in luna decembrie, putin probabil sa emit o factura pana la luna mai. Vremea e rea, beton nu prea se toarna etc etc
Vorbim despre constructii. Exceptand societaile mici, care traiesc de la o luna la alta, nu prea am intalnit constructori care sa factureze lunar. Cei care lucreaza cu statul pe proiecte mari abia reusesc sa emita o factura la 3-4 luni.
Daca am incasat un avans pentru un proiect mare in luna decembrie, putin probabil sa emit o factura pana la luna mai. Vremea e rea, beton nu prea se toarna etc etc