Buna ziua.
Am un nepot de 29 ani care este angajat de doua luni ca muncitor necalificat la o firma de galvanizare .
Nu cunosc nimic despre aceasta meserie de aceeea poate reuseste sa ma lamureasca cineva despre ce este vorba.
Lucreaza 8 ore pe zi cu pauza de masa de jumatate de ora.Contitiile de munca sunt extreme,in sensul ca temperatura in jurul cazanului este de 100grade iar in incapere sunt 40-45 grade constant existand un termometru in incapere. In urma galvanizarii rezulta o cenusa si vapori ce cred ca sunt toxici pentru ca poarta masca in tot procesul de galvanizare.Zgomotul este mare din cauza turbinelor de ventilatie si ce o mai fi pe acolo.
Sa lucrezi imbracat,cu casca si masca pe figura la aceste temperaturi,cred ca trebuie sa beneficieze de ceva conditii de munca.Ori el in afara de apa minerala si pauza de jumatate de ora nu beneficiaza de nimic.
Ajunge acasa epuizat , plin de un praf ce cred ca este toxic si iar nu mi se pare normal , sa care acel praf acasa .Exista dusuri dar hainele trebuie sa le ia acasa sa le spele.
Din ce am inteles, daca termina lucru la baia de zinc mai devreme cu o ora , este trimis sa ajute ceilalti colegi .
Nu este angajat in meseria de galvanizator ,deci probabil ca nu este incadrat intr-o grupa de munca corecta. Cred ca trebuiau facute niste analize inainte pentru a se stabilii daca este alergic la substante sau daca nu are afectiuni ce pot sai puna viata in pericol.
Nu mi se pare in regula si consider ca este un atentat la viata lui.
Ma gandesc chiar ca ar putea da in judecata firma pentru toate acestea dar nu stiu daca se poate acest lucru.
Doresc daca se poate , cateva pareri si sfaturi in aceasta situatie.
Multumesc anticipat!
Am rugamintea de a ma ajuta in gasirea celei mai bune solutii pentru a intra in posesia unei mosteniri prin testament.
Este vorba despre bunicii mei , care in momentul cand m-am casatorit ,mi-au lasat prin testament( in anul 1999) un imobil,fiecare pe partea ce i se cuvenea. Fiind un imobil cumparat pe legea 112 ,nu au putut sa-mi faca la momentul respectiv act de vanzare cumparare.
Dupa 4 ani(2003) , bunicul a facut un atac cerebral in urma caruia nu a mai putut vorbi si nici sa scrie(fapt pentru care nu am mai reusit sa fac acte de vanzare cumparare).
Din pacate anul trecut bunicul a decedat iar bunica vrea sa rezolve problema imobilului.
Situatia sta in felul urmator :
Bunicii au trei copii ,dintre care unul a decedat si in urma caruia au ramas 2 copii.
Eu sunt un nepot din partea unui copil inca in viata.
Bunica vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul si sa-mi faca act de vanzare cumparare.
Intrebarea mea este, ce obtiuni sunt pentru a realiza acest lucru .
Unde trebuie sa mergem ,la notar sau in instanta.
La succesiune cine trebuie sa fie prezent si ce cota parte ar revenii fiecaruia.
Pana in acest moment nu sunt neintelegerii in familie si totii sunt de acord cu acest testament.
Nu stiu daca se intelege suficient din ce am scris ,asa ca astept intrebari pentru lamuriri.
Doresc sa stiu daca este necesar sa autorizez un punct de lucru in conditiile in care desfasor o activitate initiala ambulanta dar care se poate intinde si pana la cateva luni.
Concret , in sediul sau punctul de lucru al unei inteprinderi ,prepar cafea in incinta unui stand de 2m. Casa de marcat este pe comert ambulant iar autorizatia de functionare este cea de principiu pentru desfasurarea activitati pe propria raspundere .Aici pot sta 2 saptamana sau 1 an,fiint un stand ce poate fi usor mutat in diverse locuri din acest spatiu si pentru care nu platesc chirie.
Intrebarea mea este daca sunt in legalitate,iar daca nu, ce acte sau autorizatii imi sunt necesare.
Multumesc anticipat!