In data de 23.01 firma respectiva a depus dosar
Materie: Faliment
Obiect: procedura insolvenţei
si a avut 2 intrevederi la care s-a hotarat amanarea pronuntarii si urmeaza pe 18.02 o alta
Deci e ar putea face pentru am-i recupera totusi banii?
Nu stiu sigur, dar acest angajator acum cativa ani a mai avut o firma si a avut multe datorii si probleme si astfel a declarat-o in insolventa si a scapat.
Dar eu cum sa aflu daca este sau nu in insolventa?
Am si eu o nelamurire. Am lucrat la o firma o perioada indelungata, angajat fiind, iar pe ultimele 2 luni nu am mai luat salariul, am tot fost dus cu zaharelul cum s-ar spune. Si atunci daca am vazut ca nu ma pot intelege si tot nu vrea sa imi dea banii am fost la ITM si am depus cerere in care am cerut banii pe ultimele 2 luni si sa imi inchida contractul de munca si mi s-a spus ca in termen de 30 de zile se rezolva cu banii. Dar nimic, au trecut 10 zile de cand au expirat cele 30 de zile de cand am depus cererea. Si eu cred ca firma a fost declarata in insolventa si de aceea nu mi-am mai primit banii. Se poate ca angajatorul sa faca acest lucru? Mai pot sa imi recuperez banii de la el?
M-au anuntat telefonic ca luni, 16.02, trebuie sa ma prezint la tribunal. Am incercat sa ma inteleg in legatura cu replatirea ratelor, dar mi-au spus ca tribunal va decide.
Buna ziua!
Am rate la Provident si de 2 luni a ramas in urma cu plata lor din cauze personale si de munca (am ramas fara loc de munca), iar acum din cate a inteles sun dat in judecata. Tin sa mentionez ca am mai avut rate la ei si platit la timp, iar contractul acesta se termina unde la vara.
Ce pot sa fac? Cum va decide instanta? Eu nu am nimic pe numele meu, pot face inchisoare pentru cateva sute de lei?