avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate Anapmaria

Activitate Anapmaria

Bună ziua. Va rog sa ma ajutați cu un sfat într-o problema. Soțul meu(acum decedat) a avut o mașină pe numele lui.Masina nu mergea de mulți ani. După decesul sotului am dus mașina la fier vechi. Problema e ca nu o pot radia sau scoate de la impozit. Mi s-a spus ca trebuie făcută succesiune după el. ca mașina a fost după la fier vechi după decesul lui.. Întrebarea e:masina fiind pe numele decedatului. având chitanță ca a fost dusa la fier vechi mi se poate impune legal sa plătesc impozit pentru ea în continuare?Menționez ca nu mai are alte bunuri pentru care ar trebui făcută succesiune. Mulțumesc.
Răspuns la discuția Pensionare anticipata
Mulțumesc pentru răspuns. Numai bine!
Răspuns la discuția Pensionare anticipata
Bună ziua. Luna septembrie 1964
Bună ziua. Va rog sa ma ajutați cu o informație.
Sunt născută în 1964,(55 de ani împliniți), am o vechime în munca 23 de ani și am dat naștere la 4 copii. De câțiva ani nu mai lucrez având probleme de sănătate. La ce vârstă pot depune dosar pentru pensie anticipata având în vedere și cei 2,5 ani pt fiecare copil?
2. Concediile medicale pt copii (sarcina, 1 an îngrijire copil cu handicap gr 1 și concedii medicale pt îngrijire copil cu handicap gr. 2)se iau în considerare la vechime? Multumesc
Multumesc pentru raspuns.Numai bine!
Buna ziua,Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare .In cazul cand angajatul are concediu medical ,contributiile pentru CAS ,somaj si sanatate se platesc integral ?Multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns. O zi buna!
Buna ziua.As dori sa-mi raspundeti la o intebare:Concediul medicat este platit de angajator sau de Casa de Asigurari de sanatate?
Fratele meu a fost operat si a doua zi a fost nevoit sa mearga la servici fiind o perioada foarte aglomerata de sarbatori.Dupa aproximativ 2-3 saptamani angajatorul l-a trecut in concediu fara plata.Intre timp starea de sanatate s-a agravat aparand complicatii post-operatorii ,fapt care a dus la internarea lui in spital.La externare i s-a eliberat concediu medical,dar angajatorul nu il ia in considerare..Angajatorul trebuie sa-l plateasca sau banii sunt decontati de CAS?Care este procedura?
Ce se poate in acest caz?
Multumesc.!
Răspuns la discuția Contract de munca prin transfer
Multumesc pentru raspuns .O primavara frumoasa si numai bine!
Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari:
1.Pentru angajarea la o noua firma prin transfer este necesar si obligatoriu semnarea demisiei la firma actuala?
2.Odata semnat noul Contract de munca mai pot beneficia de zilele de concediu de odihna ramase si vechimea se mai ia in considerare sau trebuie sa treaca inca 12 luni pentru a avea dreptul la somaj.

Multumesc anticipat!