avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanmihaisavu

Activitate bogdanmihaisavu

Răspuns la discuția Parcelare si vindere teren
Vă mulțumesc tare mult pentru sfaturi și suport. Da, probabil că la asta vom recurge, in prima faza o încercare pentru o abordare oficială printr-un document cu antet, stampila, eventual ceva articole de lege...vom vedea ce opțiuni sunt.
Da, aveți dreptate, un deces poate surveni și subit și este bine și corect că totul sa fie ordonat și legal din toate punctele de vedere.

Chapeau bas!

CHKa a scris:

Pai , e clar ca , daca “ nu vrea nimic “ , dar nici sa renunte , cineva va trebui sa hotarasca ce i se cuvine . Si asta nu poate fi decat instanta ... Dar - cum va spuneam - poate ca o hartie oarecum oficiala facuta prin avocat ( cu antet , cu stampila ) ar putea sa o “ fragezeasca “ si sa se razgandeasca , pentru ca o va costa bani ... Drept e ca si pe dvs. ... Cum e in interesul tuturor mostenitorilor , cheltuielile se impart la toti . Intelept este sa va puneti in ordine documentele din buna vreme , ca nu se poate sti ce ar mai putea interveni ( de exemplu , un alt deces ) si sa complice lucrurile ... Succes .

Răspuns la discuția Parcelare si vindere teren
Și eu am crezut la fel. Fiind plecat de acasă de mai mult de 20 de ani, nu am știut care este situația. Acum intrând în horă, trebuie sa iau taurul de coarne și să rezolv tot ce este și nu este....
Terenul are cadastru dar este întocmit greșit sau mai corect spus, neactualizat.
Tata s-a apucat sa corecteze greșelile dinainte sa pice la pat definitiv însă nu a apucat sa termine.
Nu știu toată istoria însă de undeva, au ieșit 1900mp in plus. Pentru aceasta suprafață, este nevoie de un act de partaj între tata și cele două surori ale lui. Acum între mine și ele. Una dintre ele a spus că semnează orice ii cerem, e bătrână și nu ii trebuie nimic. Una, mătușa țăcănită, nu vrea nici partajul care i se cuvine, nu vrea nici să semneze să rămână la mine terenul, nu vrea nici semnarea cadastrului, efectiv nu vrea nimic. Eu vreau sa ii dau ce e al ei, chiar și mai mult daca vrea, nu am ce sa fac cu atâta pământ iar mama este singura acolo, ii este greu să întrețină tot. Cu toate că nu are decât 57 de ani, sănătatea nu ii este buna.
Acesta este și motivul pentru care vrem sa vindem doua parcele, că sa mai reducem din suprafața.
Nu știu cum o sa facem cu mătușa teribilă, probabil tot la instanta o sa ajungem. Mai ales că noi avem toată buna voința, daca vrea ceva, trebuie doar sa ceară și îi dam....

CHKa a scris:

Imi pare rau ca ati ajuns in asemenea punct , eu am crezut ca aveti clara situatia terenurilor , iar cadastrul facut . Din pacate , nu exista nici o autoritate care sa sileasca pe cineva sa faca ceva , decat instanta de judecata . Ceea ce s-ar cere in cazul dvs. este - cred - o actiune de granituire . E singura metoda de a “ termina odata cu toate “ , daca nu puteti amiabil . Daca nu o faceti acum , doar se amana rezolvarea , problema nu dispare . Poate un soi de somatie trimisa printr-un avocat ar putea avea efect - cine stie ? ar vedea ca nu va sfiiti s-o duceti in instanta , cat o fi ea de ruda ... Iar asta o va costa bani ( destui ) , e adevarat ca si pe dvs. ... Si , daca totusi va fi nevoie de proces , un avocat bun va face ca dvs. sa nu pierdeti timp pe la instante ( cu tot stresul pe care il implica ) . Vor fi cheltuieli , dar ... tot trebuie taiata - odata si odata - coada pisicii ...

Răspuns la discuția Parcelare si vindere teren
Revin după ceva timp. S-a terminat succesiunea însă nu și show-ul.
Din varii motive și ambiguități, suntem nevoiți să facem cadastrul pe toată suprafața și anexele gospodărești, inclusiv casa.
Și iata-ne din nou bot in bot cu mătușa teribilă.
Dl. Cadastrist ne-a spus că pentru realizarea cadastrului sau parte din acest proces, va fi și un așa numit Proces verbal de vecinătate. Ușor de ghicit cine este vecina care ar trebui sa semneze și la fel de ușor de ghicit este faptul că nu vrea sa o facă. De ce? Pentru că nu vrea ....
Exista vreo varianta in care sa nu ajungem in instanta? Nu mai avem energie pentru așa ceva, ne-am dori foarte tare sa terminam odată cu toate și să nu mai interacționăm cu aceasta persoana.
Suprafața pentru care se va face cadastru este împrejmuită in totalitate, mai puțin una dintre laturile comune cu terenul mătușii, in lungime de 40m.
Acum multi ani când tatăl meu a vrut să construiască gard, s-a ținut de capul lui că nu e nevoie, cheltuie banii degeaba, etc...

CHKa a scris:

Sa fiti linistit , asa este ... Dar , ca mama sa fie si mai linistita - cu un raspuns ... oarecum oficial - mergeti la un notar cu actele terenului , ii aratati ce vreti sa faceti ( cum va fi , fizic , dezmembrarea ) si intrebati ce documente veti avea nevoie pentru vanzare . Veti vedea limpede ca nu-i necesar acceptul nimanui decat al proprietarului/proprietarilor . Succes , sa fie intr-un ceas bun ...

Răspuns la discuția Parcelare si vindere teren
Va mulțumesc din suflet pentru răspuns, așa să fie, după cum spuneți dvs. Ar linisti-o pe mama foarte mult.
Da, totul a fost în proprietatea tatălui meu, moștenit de la tatăl lui și este și intravilan și extravilan. Ceea ce dorim sa vindem, conform cadastru și registru agricol, este intravilan.
Terenurile care se învecinează cu al nostru, cele ale mătușii, sunt deasemenea moștenire de la bunicul meu.
Toate suprafețele de acolo au aparținut bunicului meu care le-a împărțit între tatăl meu și cele două surori.
Când acesta a decedat, acum 24 de ani, s-a făcut succesiunea și totul a fost bine...până acum....

CHKa a scris:

Terenul a fost , in acte , proprietate a tatalui ? eventual , proprietate comuna cu mama ? Daca asa este , dezbateti succesiunea si faceti exact ce doriti cu proprietatea dvs. , nu aveti nevoie de aprobarea nimanui sa dispuneti de ea . Daca terenul e intravilan ( cum presupun , de vreme ce puneti ca e o gospodarie cu teren mare ) , chiar nu aveti nevoie decat de actele cadastrale de dezmembrare , intabulati si ... la notar . Nici cumparatorii , daca vor sa construiasca , nu au nevoie de acceptul matusii , chiar daca e vecina . Se complica treaba daca terenul e extravilan , pentru vanzare e nevoie de mai multe formalitati , care mananca timp , dar tot nu aveti nevoie de acordul ei . Dar , chiar si in acest caz , succesiunea si parcelarea o puteti face fara probleme , si chiar vanzarea - doar ca aveti de facut mai multi pasi .

Buna ziua,
Voi incerca sa expun cat pot de sumar o problema destul de complexa.
In luna August, a.c, tata a decedat. Am inceput demersurile pentru realizarea succesiunii, etc. Mama a ramas singura acasa, eu nemailocuind acolo de multi ani. Dat fiind faptul ca este o gospodarie foarte intinsa si cu mult teren imprejur, am decis sa vindem 2 parcele de pamant. Doar ca, dintr-o rautate greu de explicat si inteles, una din surorile tatalui meu, nu vrea sa isi dea acordul pentru vanzarea celor doua parcele (cele doua parcele se invecineaza cu terenul ei pe una dintre laturi).
Povestea este lunga si trista dar nu acesta este motivul acestei postari ci simplul fapt ca as vrea sa stiu cum putem vinde cele doua parcele fara sa mai fie nevoie de acordul acestei creaturi.
Este extrem de avida dupa pamant (in conditiile in care nu a mai trecut pe la terenurile ei de aproximativ 10 ani). I-am zis ca ii dam si ei pamant, nu vrea nici asa. Pur si simplu nu vrea. Mie nu imi trebuie nimic de acolo, surorii mele la fel, vrem doar sa vindem pentru a o ajuta putin pe mama (ei ii vor reveni banutii rezultati din vanzare, eu si sora nu avem nevoie).
Cele doua parcele pe care planuim sa le vindem, una in suprafata de 600mp, una 800mp, se doresc a fi cumparate de catre niste oameni care vor sa-si faca un colt de relaxare atunci cand simt nevoia sa fuga din Bucuresti. Dar cred ca si ei vor avea nevoie de acordul matusei nebune pentru constructii si mai mult ca sigur nu-l vor primi.
Exista vreo varianta de reusita pentru aceste mici planuri? Timp de judecati nu prea avem, mama ar pica in depresie daca s-ar ajunge la asa ceva, fiind oricum foarte afecatat de decesul tatalui meu. Nu suntem obisnuiti cu asa ceva, toata viata a fost un spirit de unitate intre rude, ne-am inteles exemplar pana acum....Acum parca a luat-o razna matusa asta, efectiv pare ca a asteptat sa decedeze tata pentru a-si arata aceasta fata neafisata pana acum.

Stiu ca nu suna etic si posibil sa nu fie nici legal dar daca la vanzarea celor 2 parcele pe care planuim sa le vindem, atunci cand facem parcelarea acestora (sunt parte dintr-un teren mult mai mare), facem desprinderea lasand un metru de teren in proprietatea noastra intre ceea ce vindem si matusa nebuna....?!

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ceea ce relatati,pare a fi vorba de o masina marca BMW. Puteti cauta foarte simplu ce dotari a avut masina cand a iesit din fabrica,pe un simplu VIN decoder (mdecoder.com,spre exemplu). Doar ca daca nu cunoasteti cat de cat engleza si sa intelegeti codurile pe care le veti primi acolo,va fi putin greu pt dvs.Dar ca idee, ar trebui sa gasiti ceva de genul (daylight drl sau,va puteti orienta dupa un cod numit S522A si/sau S524A). Daca aveti oricare dintre aceste doua coduri,aveti xenon din fabrica si acest tip de xenon vine la pachet cu DRL.
Am cumparat in urma cu o luna o masina de la un domn care,spune el,ca a cumparat-o pentru sotia lui dar o vinde deoarece dansa nu se poate obisnui cu automata.Nu am crezut povestea dar verificand masina in reprezentanta si constatand faptul ca are tot istoricul la bmw,fiind destul de incurcat cu programul de la job,intr-o seara am mers si am cumparat-o (am testat-o doar la rulare si mi s-a parut oarecum in regula,exceptand geometria rotilor,motiv pentru care,am crezut eu ca este cam zgomotoasa.Ei bine,de aici incepe povestea.Am ajuns cu ea acasa si am observat ca o janta este foarte incinsa.A doua zi repede cu ea la service.Discuri spate schimbate,etrieri,placute si pistonas,2500lei.Masina tot nu era ok dar eu cu gandul la zgomotul de la roti,am spus ca totul se ca schimba dupa ce-i pun gumele de iarna.Le-am schimbat,am echilibrat rotile,am verificat sa nu fie ovale,am facut geometria,2900lei toata afacere.Plec fericit de la service crezand ca totul o sa fie ok de acum.Ei bine,acum devine cu adevarat grav.Zgomotul de rulare a disparut insa am inceput sa aud altul pe care inainte,cel mai probabil,nu-l auzeam din cauza celuilalt zgomot.Merg frumos cu masina la un partener bmw pentru o diagnoza completa (imi asum parte din vina deoarece asa ar fi trebuit sa fac acest lucru de la bun inceput,inainte sa o cumpar dar...nu am facut-o,acum sa vad daca mai pot face ceva). Constatare service:
-diferential fata dus
-cateva capacele,simeringuri,doua flanse cardan si alte chestii mai marunte
-zgomot din cutia de transfer
-zgomot distributie
-recomandare schimbare ulei in cutia de viteze
Deviz 5.000Euro.
Masina nu are decat 137.000 de km dar cred ca a fost intretinuta foarte prost. Iar eu de cand am cumparat-o,am facut aproximativ 700km cu ea,este absolut imposibil sa o fi distrus in halul asta eu.
Domnul este o persoana publica,raspunde la telefon doar ca spune ca el nu stia de asemenea defectiuni.
Considerati ca-l pot trage la raspundere in vreun fel?
Va multumesc anticipat!
Are dreptate dl. Cornel Vasile,ai toate motivele si argumentele sa te indrepti impotriva angajatorului.

Ca sa va raspund la intrebare,da,amenda este corecta.O veti contesta degeaba.Am pe scara un vecin care procedeaza ca si dvs.Sper ca dansul ( vecinul meu ) sa primeasca de 10 ori valoarea amenzii dvs si dvs la fel daca veti continua sa procedati astfel. Daca a fost un caz izolat si nu faceti acest lucru in mod frecvent...sa zicem ca e ceva mai ok.
Mai clar de atat nici nu se putea.Daca ati vazut "filme" si sperati sa se obtina nu stiu ce sume de pe urma celui vinovat,ei bine,sunt filme.Vi s-a explicat clar si concis,daca domnul care se declara vinovat detine o polita RCA,toate costurile vor fi suportate de catre asigurator.