Și eu am crezut la fel. Fiind plecat de acasă de mai mult de 20 de ani, nu am știut care este situația. Acum intrând în horă, trebuie sa iau taurul de coarne și să rezolv tot ce este și nu este....
Terenul are cadastru dar este întocmit greșit sau mai corect spus, neactualizat.
Tata s-a apucat sa corecteze greșelile dinainte sa pice la pat definitiv însă nu a apucat sa termine.
Nu știu toată istoria însă de undeva, au ieșit 1900mp in plus. Pentru aceasta suprafață, este nevoie de un act de partaj între tata și cele două surori ale lui. Acum între mine și ele. Una dintre ele a spus că semnează orice ii cerem, e bătrână și nu ii trebuie nimic. Una, mătușa țăcănită, nu vrea nici partajul care i se cuvine, nu vrea nici să semneze să rămână la mine terenul, nu vrea nici semnarea cadastrului, efectiv nu vrea nimic. Eu vreau sa ii dau ce e al ei, chiar și mai mult daca vrea, nu am ce sa fac cu atâta pământ iar mama este singura acolo, ii este greu să întrețină tot. Cu toate că nu are decât 57 de ani, sănătatea nu ii este buna.
Acesta este și motivul pentru care vrem sa vindem doua parcele, că sa mai reducem din suprafața.
Nu știu cum o sa facem cu mătușa teribilă, probabil tot la instanta o sa ajungem. Mai ales că noi avem toată buna voința, daca vrea ceva, trebuie doar sa ceară și îi dam....
CHKa a scris:
Imi pare rau ca ati ajuns in asemenea punct , eu am crezut ca aveti clara situatia terenurilor , iar cadastrul facut . Din pacate , nu exista nici o autoritate care sa sileasca pe cineva sa faca ceva , decat instanta de judecata . Ceea ce s-ar cere in cazul dvs. este - cred - o actiune de granituire . E singura metoda de a “ termina odata cu toate “ , daca nu puteti amiabil . Daca nu o faceti acum , doar se amana rezolvarea , problema nu dispare . Poate un soi de somatie trimisa printr-un avocat ar putea avea efect - cine stie ? ar vedea ca nu va sfiiti s-o duceti in instanta , cat o fi ea de ruda ... Iar asta o va costa bani ( destui ) , e adevarat ca si pe dvs. ... Si , daca totusi va fi nevoie de proces , un avocat bun va face ca dvs. sa nu pierdeti timp pe la instante ( cu tot stresul pe care il implica ) . Vor fi cheltuieli , dar ... tot trebuie taiata - odata si odata - coada pisicii ...