Update:
După expirarea celor 14 zile( angajatul aflându-se în CM în acest răstimp), mai precis în a 15-a zi, angajatul în burnout formulează o cerere de CO pentru o singură zi, întrucât are multe zile de CO neefectuate, gândind că după ziua respectivă se va întoarce la muncă pentru a efectua restul de 14 zile rămase din acord.
Angajatorul îi răspunde ferm că ultima zi de muncă a fost cea de-a 14 zi, conform înțelegerii și refuză acordarea de o zi de CO și reluarea muncii,recunoscând într-un e-mail că știe situația vulnerabilă in care se află angajatul în burnout și întreținător unic al părintelui bolnav grav, însă, refuză să îi acorde ziua de CO.
Îl îndrumă pe angajat să solicite medicului său
un alt CM(?!),deși nu mai are CIM valid(?!!) începând cu cea de-a 15 zi ( ziua solicitată ca fiind CO).Poate obține angajatul un alt CM dacă nu mai are CIM??
Ce se întâmplă cu zilele de CO neefectuate( 10 zile), se pierd??
Când a semnat încetarea CIM prin acordul părților i s-a spus că trebuie să își ia și toate zilele de CO rămase în august, până la expirarea termenului de 14 zile.
Lucru pe care ,angajatul,tocmai a încercat să îl facă, a cerut 1 zi din cele 10 zile de CO cuvenite,însă i s-a răspuns că nu se poate.
Ar putea solicita,retroactiv, concediul de 5 zile pentru îngrijirea părintelui bolnav, apoi să revină la muncă pentru cele 14 zile din acord ?
A procedat corect angajatorul?
Ce se mai poate face în acest caz?
Mulțumesc!
Cornel Vasile a scris:
In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.