Buna
Sunt rezident in Romania si lucrez in Olanda ca marinar cu contract olandez angajatorul meu nu este rezident in Romania. Contractul este semnat direct cu angajatorul fara intermediar sau firma de crewing.Lucrez in sistemul de 4 saptamani in Olanda 4 saptamani libere in Romania.
INTREBARE: Unde se plateste impozitul pe salariu ? Mai trebuie completata declaratia 212 pentru ANAF???
Este cineva in masura sa mi raspunda la aceasta intrebare: In ce tara se plateste impozitul pe salar daca lucrez cu contract pentru un angajator din straintate nonrezident in Romania eu avand rezidenta in Romania??Contractul meu este direct cu angajatorul strain fara intermediari .
Sunt rezident in Romania dar am contract in Olanda, sunt marinar si lucrez in sistemul de 4 saptamani acasa 4 saptamani la munca. .Angajatorul meu nu este rezident in Romania. INTREBARE: Unde se plateste impozitul pe venit??
Multumesc de raspuns ideea cu tragere de apa separat si renuntarea la cel de clasa B este buna . in seara asta am sa ma duc la asociatie , deja m am interesat la alte asociatii si mi au spus ca d mna administrator a facut un abuz ca ei nu fac asa ceva am intocmit deja doua sesizari una pentru mine iar alta ptr. administrator sa vedem ce pot rezolva . Eu sper ca cu toate hartiile acestea sa mi calculeze ce am platit in plus . Plus de asta am toate hartiile de cand am apometrele plus documentul de sigilare si montare al acestora si primul document de la metrologie .
Sau , sa nu mai sparg prin casa inlocuiesc apometrul de tip B cu unul C si am terminat balciul si ma costa si mai putin decat sa trag apa si sa sparg prin casa din apometrul din bucatarie.
apometrul meu de clasa C cat si apometrul de clasa B au fost verificate metrologic si ultima data a fost in ianuarie 2015 si totul a fost ok . contorul de tip C este WEHRLE seria 05.24319. si administratorul dupa ce baga cei 10 % la fiecare locatar dupa asta adauga pierderile , daca sunt , .Deci regula lui este asa : la indexul transmis lunar se adauga cei 10% la fiecare locatar , acum eu nu cunosc ce tip de apometru au ceilalti locatari, dupa care daca avem piederi se calculeaza pierderile. Dupa cum m am informat aceasta este o HCL 80 /2002 din Galati dar in ea spune ca la apometrul de clasa A se adauga 15% iar la apometrul clasa B 10% ,nu spune nimic de apometrul clasa C , pentru ca la subsolul blocului sunt montate aceste apometre de clasa C de apa canal si pentru ca sunt sensibile sau adaugat aceste procente . Spun asta pentru ca este hotarare locala . Bun, in 2013 se adauga la aceasta hotarare,se adauga hotararea 527 din 11.12.2013, si care spune printre altele sa citez ca in hotarare: pentru apartamentele contorizate cantitatea de apa rece si apa menajera se va stabili pe baza citirii contorilor inviduali la care se adauga 10% in cazul contorilor de clasa B si 15% in cazul contorilor de clasa A . Nu se adauga nicio diferenta in cazul apartamentelor contorizate cu aparate de masura de clasa de precizie C.
Cred ca acum m am facut inteles si domnule Adam Grecu sa stiti ca am inteles ce ati spus si sper sa intelegeti si dumneavoastra ce am scris eu .
Cum am spus pe nu ma intereseaza cat consuma pe mine ma doare de ce adauga cei 10% la acest apometru pentru care eu in 2004 am platit in jur de 110 ron nu stiu sigur exact poate chiar mai mult
inca odata spun am montat acest apometru de clasa C odata cu centrala termica in apartament asa mi au cerut atunci de cei cand am facut proiectul , asa erau legile, in anul 2004. Eu vreau sa stiu daca doamna administrator poate sa adauge cei 10%la consum sau nu ,este legal sau nu ??? exista vreo lege in care se spune cate procente se adauga la consumul lunar ??? Si vreau sa spun ca eu transmit iundexul lunar , de exemplu luna aceasta am un consum la apometrul C de 8mc si la cel de clasa B 7mc . administratorul imi calculeaza asa 8mc+7mc +10%=15mc+1,5mc=16,5mc, dupa mine este eronat ca ar trebui sa calculeze in felul urmator 7+10%=7,7+8mc=15,7mc deci e o diferenta de 1,2 mc . Va dati seama ce inseamna asta timp de 10 ani . Asi dori sa stiu cum sa procedez si daca am eu dreptate, ce lege exista pentru asa ceva si din ce an este . Si da stiu ca apometrul clasa C are precizie mai mare deci nu ar trebui sa se adauge cei 10%
problema mea este legata de un apometru clasa C. In apartamentul meu am doua apometre unul clasa C si unul clasa B . Administratorul de la asociatie la cel de clasa B aduga 10% la consumul inregistrat lunar , iar acum 2 luni am aflat ca si la cel clasaC aduga cei 10%. Dupa cate stiu eu la cel clasa C nu ar trebui adugati cei 10%. Asi dori sa ma lamuriti in aceasta problema si daca exista vreo lege privitor la aceste apometre . Tin sa precizez ca apometrul clasa C il am din anul 2004 si l am montat impreuna cu centrala termica pentru ca asa erau legile atunci asa mi s a impus , si timp de 10 ani mi s a calculat si eu am platit cei 10% ce au fost adaugati la apometrul clasa C. Astept raspunsul d tra. Multumesc anticipat