avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate i_iza

Activitate i_iza

Buna ziua. Sunt insarcinata si urmeaza ca la jumatatea lunii octombrie sa se termine proiectul la care lucrez, iar contractul meu de munca sa inceteze intrucat nu o sa mai avem activitate si nu sunt bani sa ma plateasca in continuare. Am citit ca o conditie ca sa beneficiez de indemnizatia de maternitate intr-o astfel de situatie ar fi sa dovedesc prin decizia de incetare a contractului de munca faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile mie. Ce articol ar trebui sa contina decizia de incetare astfel incat sa nu am probleme la Casa de Sanatate?
Buna ziua. Lucrez la un ONG care la sfarsitul lui octombrie isi inceteaza activitatea. In ianuarie 2021 urmeaza sa nasc, ceea ce inseamna ca la jumatatea lui noiembrie intru in concediu prenatal. Am urmatoarele nelamuriri in legatura cu indemnizatia si concediul de crestere a copilului:
1. Avand in vedere ca nu o sa mai am contract de munca valabil, perioada in care voi fi in concediu de maternitate si concediu de crestere a copilului constituie vechime in munca?
2. Atunci cand se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului se iau in considerare ultimele 12 luni in care am realizat venituri sau in cele 12 luni va fi inclusa si luna in care nu voi lucra din cauza ca imi inceteaza contractul de munca prea devreme?
Discuție Leasing auto
Buna ziua. Suntem un ONG care a luat in leasing prin intermediul unui proiect POCU o masina de la o firma de leasing. In perioada cat dureaza starea de urgenta contractul de finantare al proiectului este suspendat, iar masina ramane nefolosita. Cei de la firma de leasing ne spun ca nu pot suspenda contractul deoarece si ei la randul lor au luat-o in leasing. Ce se poate face in aceasta situatie? Nu avem cum sa platim rata daca cheltuiala nu este eligibila pe proiect. Se poate suspenda contractul de leasing in vreun fel?
Discuție Leasing auto
Buna ziua. Suntem un ONG care a luat in leasing prin intermediul unui proiect POCU o masina de la o firma de leasing. In perioada cat dureaza starea de urgenta contractul de finantare al proiectului este suspendat, iar masina ramane nefolosita. Cei de la firma de leasing ne spun ca nu pot suspenda contractul deoarece si ei la randul lor au luat-o in leasing. Ce se poate face in aceasta situatie? Nu avem cum sa platim rata daca cheltuiala nu este eligibila pe proiect. Se poate suspenda contractul de leasing in vreun fel?
Răspuns la discuția Obtinere certificat digital
Cineva de la administratie mi-a spus ca formularul 152 trebuie sa aiba un numar de identificare cerere si ca se obtine din acelasi loc de unde am luat formularul 150. Formularul 150 l-am accesat de la "Înregistrare certificate calificate persoane juridice/reprezentant fiscal". Am fost cu un formular 152 luat de pe internet la administratie si nu l-au primit din cauza ca nu avea acest numar de identificare cerere. Din ce am observat formularul 152 de la asistenta contribuabili nu are asa ceva.
Buna ziua. Am incercat sa descarc formularul 152 de pe site-ul ANAF de la inregistrare certificate calificate, dar la butonul "Obtinere formular" imi apare doar formularul 150. Cum as putea sa accesez formularul 152? Multumesc.
Discuție Formular 152
Buna ziua. Am incercat sa descarc formularul 152 de pe site-ul ANAF de la inregistrare certificate calificate, dar la butonul "Obtinere formular" imi apare doar formularul 150. Cum as putea sa accesez formularul 152? Multumesc.
Buna ziua,

Am doua contracte de munca cu timp partial de lucru (4 ore) la acelasi angajator. Am fost rugata sa declar ca nu doresc sa am functia de baza in cadrul organizatiei unde lucrez. Ce presupune acest lucru? Pot sa beneficiez de concediu de odihna platit daca ma aflu in aceasta situatie? Mentionez ca este singurul loc de munca pe care il am, iar contractele sunt pentru aceeasi functie, dar pe proiecte diferite.