avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate Dascalu7

Activitate Dascalu7

gi-jane2 a scris:

da, poate, va bifa punctul 6.
Ramane acolo ?

Da, o zi, două maxim. Apoi revine la domiciliu în intervalul impus. Nu vreau să am probleme.
Bună ziua. O persoană peste 65 de ani poate să se deplaseze în intervalul alocat 11-13, în altă localitate decât cea de domiciliu, (la țară) unde deține o casă, pt a efectua lucrări agricole în grădină? (plantare răsaduri). Vă mulțumesc pt răspuns.
Discuție Partaj divort
Buna Ziua,
va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. Jumatate/jumatate sau mama cu copilul in intretinere, primeste o cota mai mare? bunurile comune sunt un apartament si un teren intravilan. Va multumesc.
Succesiunea dupa tatal meu s-a dezbatut , de aceea pamantul apare pe numele meu la Primarie.Problema e ca cetateanul in cauza a dat pamantul care a facut obiectul intelegerii de vanzare -cumparare intre tatal meu si tatal lui, precum si cele 0,24 ha, retrocedate ulterior incheierii intelegerii, in arenda , la o asociatie , cu contract pe 6 ani (pana in 2017). Are voie asociatia respectiva sa incheie un contract pe alt nume decat al titularului actului de propietate? Cum sa procedez : ma duc la asociatie cu actele originale si le spun ca pamantul imi apartine si ca ei au comis o ilegalitate? Sau ma duc la primarie? Multumesc.
Buna Ziua,
V-as ruga sa imi dati cateva sfaturi intr-o situatie neclara: in 2006, tatal meu, a vandut cu chitanta de mana un teren extravilan aprox. 3 ha. Deoarece tatal meu era foarte in varsta, s-au inteles ca , cumparatorul sa faca el toate actele (cadastru, certificat fiscal , taxele notariale) in decurs de cateva luni, respectiv pana la sfarsitul anului. In anul 2011, tatal meu a decedat si cu ocazia dezbaterii succesiunii am descoperit ca acel pamant extravilan figura ca fiind inca in posesia tatalui meu. Cautandu-l pe cumparator, si gasindu-l decedat, am discutat cu mostenitorul sau care si-a luat angajamentul(verbal), sa faca el actele pt a trece pamantul pe numele sau. Am ajuns in 2015 si acel pamant este inregistrat tot pe numele meu.
Am peste 60 de ani, locuiesc departe de acea localitate , si nu mai stiu ce sa fac pt a reglementa aceasta situatie.respectiv intocmirea actelor. Am discutat cu mostenitorul de n ori, mereu promitea ca in cateva luni se rezolva dar...nimic. Ba mai mult el detine 0,24 ha, pe care le foloseste ilegal, deoarece ele nu au facut obiectul tranzactiei, cele 0,24ha, s-au retrocedat dupa 1 an de la data intelegerii de vanzare-cumparare a celor aprox. 3 ha, iar cei de la primarie , nu l-au anuntat pe tatal meu, proprietarul de drept, de retrocedare, ci pe cel care a cumparat pamantul pe care tata l-a detinut pana la data de 2006. Act pe care il consider ilegal. Dati-mi un sfat cum sa reglementez aceasta situatie. In cel care detine si foloseste pamantul nu mai am incredere. Sa pornesc un proces nu pot. Daca ii dau cetateanului respectiv suma primita de tatal meu, pt a dispune legal si pe drept de acest pamant (care in acte e pe numele meu), desi v--am spus ca el s-a folosit de o parte din el fara nici un drept.Acel pamant fiind dat in arenda, cu contract pe numele lui. Este legal? Vreau neaparat sa reglementez aceasta situatie mostenita si va rog sa imi spuneti care e cea mai legala si mai simpla cale de urmat.
Cu multe multumiri.