Sotul meu care a decedat detinea o intreprindere individuala.Activitatea acestei intreprinderi a fost preluata de fiica mea(eu renuntand la registrul comertului la activitatea firmai] Intrebarea mea este daca se face succesiune si pentru bunurile care apartin si sunt iun evidenta intreprinderii individuale.
Pun aceasta intrebare deoarece parerile notarilor sunt diferite.
Va multumesc.
Sotul meu care a decedat avea un cont de obligatiuni la BCR la care eu eram imputernicita.Va rog sa-mi spuneti care sunt cotele pe care lev om obtine in urma succcesiunii eu si fiica mea.Va multumesc.
Am o Intrep.Individuala cu activitate de cultura cerealelor.Lucrez 950ha din care 200 proprietate.APIA imi trece in declaratie intreaga suprafata pentru care eu platesc impozitul pe ha la norma de venit.Pentru terenul arendat platesc impozitul pe arenda + CASS-ul.Deci pentru suprafata mea platesc impozitul pe hectar.
La controlul de fond la o alta intrep.individuala i-a intocmit decizie de impunere si pentru impozitul pe venit si CASS-UL.
La alta intreprindere individuala nu s-a intimplat acest lucru.Deci nu mi se pare corect ca daca imi lucrez singur pamantul sa platesc toate impozitele.Cei care nu au intrep.individuala sau PFA pentru pamantul proprietate nu platesc decat impozitul la norma de venit(pe hectar}
V-as ruga sa-mi spuneti care e situatia corecta..
Am o intrep.individ. si efectuat o activitate pe care n-o aveam declarata la ONRC,din nestiinta,crezand ca se incadreaza in codul CAEN pe care il aveam(si anume am ca obiect de activitate cultura cerealelor pl.oleaginoase,leguminoase,etc.(0111) si am cultivat si lucerna care se incadreaza in cod CAEN 0119.Am depus decl.200 pentru lucerna pt.anul 2013 si pentru cultura lucernei si nu am primit Decizie de impunere(nici nu m-au notificat)pe motiv ca este o activitate nedeclarata.Ce pot face?