avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate MaitePerroni

Activitate MaitePerroni

Buna seara. Problema este ca maine dimineata trebuie sa ma duc la servici la tata pentru bani.Seful lui (dupa indelungi discutii) a zis ca-i va plati banii dar a zis ca doar vreo 400 si ceva de lei. (in jur de 500 de lei). Stiu ca nu e posibil sa primeasca doar atat si de asta va intreb cati bani exact trebuie sa primeasca in mana ca sa nu incerce din nou sa ma prosteasca (prima data a refuzat sa dea banii si a spus tatalui meu sa se descurce cum poate sa manace coji de paine ca el nu are de unde sa plateasca pentru ca nu a primit banii de la CAS de vreo 7 luni cica si nu are de unde sa-i plateasca...).Vreau sa am o dovada ca sa zic asa maine cand ma duc sa stiu exact cat trebuie sa primeasca in mana si sa nu semnez vreo hartie care sa nu fie in regula. Multumesc anticipat.
Buna ziua.Am verificat.Codul este cel de urgenta medico-chirurgicala. cu mentiunea de 100%.
Buna ziua. Am vorbit cu tatal meu si am inteles ca a avut in perioada 17 -23 februarie concediu de 100% (pe perioada spitalizarii). Se modifica atunci plata care trebuie sa o primeasca de la servici pe luna aceasta? (mentionez faptul ca tata primeste banii de la servici nu pe 15 ale lunii ci pe finalul lunii, de obicei in 26 sau 28 si pe luna aceasta nu a primit inca banii, am inteles ca-i va primi doar in 29).
Multumesc anticipat.
Va multumesc mult!
Buna ziua. Tatal meu e in concediu medical din data de 17 februarie 2015 pentru o interventie chirurgicala.Lucreaza la o firma de paza la privat.Problema e ca nu stie cum sa calculeze exact cat trebuie sa fie platit de angajator pentru luna aceasta.(concediul pentru luna aceasta e de 75%).
Salarul brut de la firma pentru ultimele 6 luni a fost:
-august-decembrie(2014)=850/luna
-ianuarie(2015)=900/luna
-II-
Cati bani exact ar trebui sa primeasca in mana? pe luna aceasta?
Multumesc anticipat!
Mentionez faptul ca firma nu a vrut sa-i plateasca concediul luna aceasta...si in cele din urma au spus ca vor plati dar mult mai putin).
Multumesc !
Poate sa ceara act angajatorul cu data deciziei de pensionare si sa il puna sa plateasca retroactiv? (daca anunta decizia de pensionare dupa expirarea concediului).Mentionez ca tata a intrat la pensie(decizia) de azi la varsta de 57 de ani.Deci daca nu stie angajatorul ca i-a venit decizia de pensionare poate sa-l dea afara chiar daca e in concediu medical? sau sa-l puna sa plateasca?
Tatal meu este angajat la o firma privata de paza si protectie.A avut recent o operatie de fractura la sold si este in concediu medical.I-a venit decizia de pensionare azi si problema e ca nu stiu cum sa procedez.Am fost azi la spital pentru prelungirea concediului si apoi a primit decizia de pensionare.Medicul i-a prelungit concediul si ar trebui sa merg sa-l duc la servici la tata dar nu stiu ce trebuie facut din moment ce a venit decizia de pensionare. Mai poate beneficia de concediu medical sau cum? Multumesc anticipat!
Am inteles. Va multumesc!
Deci cei 1500 de lei reprezinta suma platita la firma de la care am achizitionat placa pentru operatia lui tata si pentru care am chitanta.(firma la care ne-a trimis medicul). Deci pot sa recuperez banii pentru placa chiar daca firma nu are contract cu CAS? Multumesc!