avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... C.A.S. decontare bani dupa operatie de urgenta.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

C.A.S. decontare bani dupa operatie de urgenta.

Tatal meu a fost operat de urgenta (daca nu ramanea schiop) acum cateva zile.Operatia a fost la sold pentru fractura. Doctorul a spus ca nu au pe stoc placa necesara pentru operatie si ca trebuie platita (1500 lei) inainte de operatie cu banii jos si daca nu il opereaza dimineata va ramane schiop si nu doar atat.Am platit si el ne-a dat un nr. de telefon de la o firma cu care sa luam legatura.Problema e ca nu stiu cum sa aflu daca firma respectiva are sau nu contract cu CAS si daca pot sau nu sa recuperez banii(macar o parte din ei). Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MaitePerroni , utilizator 14:45, 28 Februarie 2015
Va trebui sa va adresati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, Casei judetene de sanatate, sa va interesati daca respectiva firma are incheiat contract cu casa de asigurari si despre modalitatea practica de recuperare a banilor.
Va trebui sa depuneti copie dupa factura pentru piesa respectiva (proteza de sold, presupun) si chitanta de primire a sumei de 1500 lei.
Multumesc! Am sunat la firma respectiva si au spus ca ei nu au contract cu CAS.In cazul acesta cum pot proceda? multumesc anticipat!
In primul mesaj mentionati, citez: " .... Doctorul a spus ca nu au pe stoc placa necesara pentru operatie si ca trebuie platita (1500 lei) inainte de operatie cu banii jos si daca nu il opereaza dimineata va ramane schiop si nu doar atat ...."
Sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, spitalul si CJAS, pentru recuperarea banilor. Nu stiu in ce masura operatia respectiva trebuia efectuata fara contributie banesca si cu piesa pusa la dispozitie de catre spital.
Daca nu aveti factura/ chitanta, nu vad sanse prea mari, sa va recuperati banii.
Am factura de la firma respectiva iar doctorul a spus ca ar fi gratis placa dar nu le au pe stoc si daca stam dupa lista de asteptare si nu e operat de urgenta vor fi probleme mari.
Cu factura de la firma puteti cere la CJAS rambursarea cheltuielilor pentru suma mentionata. Daca este alta suma decat cei 1500 lei, nu vad cum puteti recupera restul de bani.
Ce reprezinta de fapt, cei 1500 lei dati medicului ? Daca nu ati primit chitanta de la spital este probabil "onorariu" pentru operatie, din pacate nerecuperabil, cum nu aveti documente care sa ateste ca i-ati platit.

Alte discuții în legătură

Cas - decontare interventie medicala sorri sorri Mama mea este pensionara si a fost operata de urgenta cu fractura la picior,operatie care a necesitat niste tije si suruburi pe care le-a plati ea,pentru ca ... (vezi toată discuția)
Posibil inselaciune comisa de catre un doctor - operatie efectuata in spital de stat platita unei clinici private gambino90 gambino90 sunt in urmatoarea problema: copilul meu (are 4 luni) a fost diagnosticat cu glaucom, medicul de familie mi-a emis o trimitere medicala la spitalul de ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicală mirella_iorga mirella_iorga Bună ziua! Cum ma pot asigura medical? Am revenit în tară de curând, nu lucrez, dar am nevoie de asigurare medicala. Cum procedez? Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)