avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical, angajat la privat, a venit decizia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical, angajat la privat, a venit decizia de pensionare.

Tatal meu este angajat la o firma privata de paza si protectie.A avut recent o operatie de fractura la sold si este in concediu medical.I-a venit decizia de pensionare azi si problema e ca nu stiu cum sa procedez.Am fost azi la spital pentru prelungirea concediului si apoi a primit decizia de pensionare.Medicul i-a prelungit concediul si ar trebui sa merg sa-l duc la servici la tata dar nu stiu ce trebuie facut din moment ce a venit decizia de pensionare. Mai poate beneficia de concediu medical sau cum? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MaitePerroni , utilizator 19:52, 19 Martie 2015
Aveti doua posibilitati :
- fie ii anuntati ca i s-a comunicat decizia de pensionare

- fie ii anuntati ca i s-a dat un nou concediu medical , iar apoi la terminarea acestuia le spuneti de decizia respectiva.
Poate sa ceara act angajatorul cu data deciziei de pensionare si sa il puna sa plateasca retroactiv? (daca anunta decizia de pensionare dupa expirarea concediului).Mentionez ca tata a intrat la pensie(decizia) de azi la varsta de 57 de ani.Deci daca nu stie angajatorul ca i-a venit decizia de pensionare poate sa-l dea afara chiar daca e in concediu medical? sau sa-l puna sa plateasca?
Art. 60. C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
.....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in urma unui concediu medical pentru viroza ilknur_sem ilknur_sem Buna ziua, Va deranjez cu o problema. Directorul institutiei pentru care lucrez a postat un anunt pentru postul pe care eu il detin, si anume de secretara. ... (vezi toată discuția)
Un angajator poate sa desfaca contractul de munca daca sunt in concediu medical? Dorica Pricopu Dorica Pricopu Buna ziua, fica mea este in concediu medical din data de 30 octombrie 2018. Patroana firmei la care este angajata o suna cel putin o data pe saptamina si o ... (vezi toată discuția)
Concedierea unui angajat aflat în concediu medical alex0camy alex0camy Bună ziua, de curând mam lovit de o situație puțin ieșită din comun și cred puțin ilegala, la începutul lunii mama soție mele în timp ce se afla la ... (vezi toată discuția)