avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in urma unui concediu medical pentru viroza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in urma unui concediu medical pentru viroza

Buna ziua,
Va deranjez cu o problema.
Directorul institutiei pentru care lucrez a postat un anunt pentru postul pe care eu il detin, si anume de secretara. (Eu lucrez pe acest post de anul trecut de pe data de 27.08.2018, iat contractul s-a prelungit pana la data de 31.08.2020. )Mentionez faptul ca eu ma aflu in prezent in concediu medical pentru o perioada de 5 zile lucratoare, si anume de pe 30.09.2019 pana vineri 04.10.2019.
L-am anuntat pe dl director duminica ca in ziua de luni 30.09.2019 voi sta acasa cu baiatul meu pentru ca este bolnav si il voi duce la medic iar dansul nu mi-a raspuns la mesajul trimis pe whatsapp. Luni, cand am mers la medic cu baiatul meu, s-a constatat ca are bronsita astmatiforma si ca trebuie sa stea acasa 7 zile. In momentul cand am mers la medic, eram si eu ft racita si am intrebat medicul cum ma prezint din punct de vedere medical. Medicul mi-a spus ca este o viroza si ca recomanda sa stau si eu acasa, in concediu medical. Mi-a spus ca imi poate da concediu pentru ziua respectiva, 30.09.2019, dar ca trebuie sa merg si a doua zi pentru a imi da in continuare pana la data de 4.10.2019, ceea ce am si facut..
Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 3 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Predati concediul medical pentru luna septembrie pana pe data de 05.10.

1. Concedierea nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.

Art. 60C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
.....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

In speta, numai pentru pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii, puteti fi concediat in timpul concediului medical.

2. Asadar, daca va concediaza puteti contesta in instanta decizia de concediere.

Instanta competenta : Tribunalul in raza caruia are domiciliu

Termen : 45 de zile de la data luarii la cunostinta de decizia respectiva

Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Va multumesc pentru raspuns!
Legat de concediul medical, l-am trimis azi pe mail, urmand sa duc originalul la intoarcerea la munca.
Ar trebui dus originalul pana pe data de 05.10.2019 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm vmarius30 vmarius30 Care sunt condițiile in care pot fi concediat de un angajator (ținând cont ca sunt in perioada de concediu ,iar eu nu mi-am depus demisia (vezi toată discuția)
Relatii de munca. Marinescu Lucian Marinescu Lucian Un angajat are doua contracte de munca la doua societati diferite. La o societate de cateva saptamani prezinta periodic concediu medical. La cealalalta se ... (vezi toată discuția)
Fiind in concediu medical patronul poate sa iti incheie contractul de muncĂ mariamoldoveanu mariamoldoveanu Buna ziua. Am inteĺes de LA colegele mele ca persoanele care sunt CONCEDIU MEDICAL LI SE INCHEIE IE CONTRACTUL DE MUNCA . EXISTĂ POSIBILITATEA CA UN ... (vezi toată discuția)