avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Activitate studladr

Activitate studladr

Buna ziua!

Am luat in arenda, in mai, 1ha de pamant (2 pogoane, de la proprietari diferiti) pentru a folosi productia in gospodaria proprie. Am incheiat si inregistrat contractele la Primarie. Acum mi se spune ca eu sunt cel care trebuia sa declare la fisc arenda (cand am bifat aceasa varianta pe contract, nu stiam ce presupune).
Stiu ca primele 2ha nu sunt impozabile, deci din acest punct de vedere nu ar fi o problema. Oricum, peste o luna voi cumpara eu terenul pe care l-am luat in arenda.
Problema este ca am nevoie de o adeverinta de la fisc din care sa rezulte ca nu realizez venituri impozabile. Fiscul mi-ar da aceasta adeverinta si daca as avea declarat acel ha, insa as vrea totusi sa il declar ca sa nu fiu in neregula - pana il cumpar.
Cat de grav este? Platesc amenda? Pana cand trebuia declarat? Mai auzisem si varianta ca ar trebui declarat abia dupa ce culeg productia. Eu voi da si o declaratie notariala cum ca nu realizez venituri.

Deci:
-trebuie declarat acum? trebuia declarat atunci cand am incheiat contractul?
-ce sanctiune este incidenta?
-daca il declar maine, trebuie sa mai astept ca sa primesc adeverinta aceea? Eu am nevoie de ea foarte repede si mi-e teama ca daca l-as declara se va prelungi termenul de eliberare.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Accesiune
In 2012 am ridicat o cladire pe terenul unui "vechi prieten". Urma sa deschidem un mic supermarket. Eu ridicam cladirea, iar el se ocupa de restul investitiei pentru urmatorii 5 ani. Intelegerea asta a fost verbala. Acum se face ca a uitat intelegerea si foloseste cladirea in interes propriu.
Discuție Accesiune
Buna ziua!

Problema mea este urmatoarea: cladirea este ridicata pe terenul altcuiva.

Proprietarul terenului nu si-a exercitat dreptul de optiune, deci nu am niciun mijloc de a-l determina sa imi plateasca contravaloarea imobilului.
In acelasi timp, nu ma lasa sa detin imobilul iar Codul spune ca prescriptia nu curge cat timp sunt lasat sa detin imobilul. Nu sunt lasat sa il detin, deci prescriptia curge. Dar nici nu pot sa ii cer banii pentru ca nu si-a exercitat acest drept potestativ.

Situatia asta poate dura la nesfarsit? Am inteles ca nu pot invoca exercitarea abuziva pentru ca dreptul potestativ nu e susceptibil de o astfel de exercitare.
Si atunci ce variante am?
Mai am vreo sansa sa imi recuperez banii investiti?

Va multumesc!
Multumesc foarte mult pentru ajutor!
Am depus cererea de suspendare la instanta, angajatorul a fost de acord.
Sunt sigur ca juristul institutiei nu va fi de acord a mergem la notar avand in vedere ca mi-a oferit deja varianta cererii de suspendare.
Eu vreau sa redactez cererea pe care sa i-o dau sa o semneze. Si intrebarea este daca se poate ca in cerere sa includ si angajatorul, ca fiind o cerere comuna. Adica fara sa mai fie nevoie ca la primul termen sa se verifice pozitia lui.

Va multumesc!
Acum redactez cererea de suspendare.
Am gasit un model pe portal, dar din formularea "Arătăm că am convenit cu partea…. să solicităm dispunerea măsurii suspendării, sens în care urmează să verificaţi poziţia procesuală a acestuia/acestora, exprimată fie verbal, în cadrul şedinţei de judecată, fie în scris, prin cererea depusă la dosar. " ar reiesi ca cererea e facuta numai de mine, reclamantul urmand sa o "confirme" la primul termen...
Sa adaug eu la modelul standard de pe portal astfel incat cererea sa nu fie formulata numai de mine, ci de ambele parti?

Asa este?
Chiar daca s-ar referi la alte parti in proces (in situatia in care ar fi mai multe), tot ar trebui ca cererea sa fie redactata de catre toate, iar la primul termen sa se verifice pozitia acestora.

Gresesc?
Prin raspunsul oficial ma refeream la un raspuns scris din partea angajatorului la cererea prin care solicit esalonarea si suspendarea. Am inregistrat cererea si mi-a confirmat verbal faptul ca este de acord cu solicitarile mele. Ma gandeam sa obtin raspunsul scris pe care sa il depun la instanta. Si ma intrbam daca un astfel de inscris ar avea aceeasi valoare ca si cererea de suspendare semnata de ambele parti.
Dar cred ca voi merge pe varianta cererii semnate de ambele.

Nu ma grabesc, tocmai de aceea sunt rezervat in a cere judecarea in lipsa. Si nu stiu ce implica omisiunea de a face o astfel de cerere urmata de absenta mea.

Va multumesc tare mult pentru disponibilitate!
Va multumesc pentru raspuns!

Dar daca redactam impreuna si semnam cererea de suspendare pe care eu sa o depun odata cu intampinarea?
Sau daca obtin raspunsul oficial la cererea mea (prin care am specificat si solicitarea suspendarii de comun acord) si o depun impreuna cu intampinarea, are valoare de cerere comuna de suspendare?
Nu sunt sigur ca voi lipsi la primul teren. Daca nu cer acum judecarea in lipsa, ce consecinte sunt?
Ca simpla curiozitate, este posibila depunerea cererii de suspendare fara a depune si intampinare?

Multumesc inca o data!
Buna seara!

Fostul angajator m-a actionat in instanta pentru recuperarea unui debit - cere obligarea la plata.
Am discutat cu el si a fost de acord sa platesc esalonat. Am redactat o cerere si am stabilit ca eu, prin intampinare, sa solicit suspendarea de comun acord urmand ca la primul termen sa ceara si el suspendarea.

1)Este corect sa procedam astfel?
2)Trebuie sa atasez la intampinare cererea?
3)Cum trebuie sa arate intampinarea?
4)Nu stiu daca o sa ma pot prezenta la primul termen, de aceea vreau sa solicit acum, iar la primul termen sa ni se "intalneasca" solicitarile si sa se realizeze acordul chiar si in lipsa mea. Este posibil?

Va multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri! Fostul angajator a fost de acord cu plata esalonata si vom cere suspendarea judecatii.
Intrebarea este acum de ordin procedural: prin intampinarea pe care o depun pot solicita suspendarea de comun acord (urmand ca la primul termen sa se prezinte si partea adversa care sa ceara suspendarea)? Pot atasa cererea pe care am adresat-o angajatorului privind esalonarea?