avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarare arenda la fisc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarare arenda la fisc

Buna ziua!

Am luat in arenda, in mai, 1ha de pamant (2 pogoane, de la proprietari diferiti) pentru a folosi productia in gospodaria proprie. Am incheiat si inregistrat contractele la Primarie. Acum mi se spune ca eu sunt cel care trebuia sa declare la fisc arenda (cand am bifat aceasa varianta pe contract, nu stiam ce presupune).
Stiu ca primele 2ha nu sunt impozabile, deci din acest punct de vedere nu ar fi o problema. Oricum, peste o luna voi cumpara eu terenul pe care l-am luat in arenda.
Problema este ca am nevoie de o adeverinta de la fisc din care sa rezulte ca nu realizez venituri impozabile. Fiscul mi-ar da aceasta adeverinta si daca as avea declarat acel ha, insa as vrea totusi sa il declar ca sa nu fiu in neregula - pana il cumpar.
Cat de grav este? Platesc amenda? Pana cand trebuia declarat? Mai auzisem si varianta ca ar trebui declarat abia dupa ce culeg productia. Eu voi da si o declaratie notariala cum ca nu realizez venituri.

Deci:
-trebuie declarat acum? trebuia declarat atunci cand am incheiat contractul?
-ce sanctiune este incidenta?
-daca il declar maine, trebuie sa mai astept ca sa primesc adeverinta aceea? Eu am nevoie de ea foarte repede si mi-e teama ca daca l-as declara se va prelungi termenul de eliberare.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se calculeaza impozitul pe un venit din arenda , in situatia in care venitul este in bani, suma fixa aplicata ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arendare pamant Lili66 Lili66 Buna ziua, In anul 2009 am luat in arenda o suprafata de 4 ha vie, in baza unui contract de arendare semnat intre mine (arendasul) si proprietar, contract ... (vezi toată discuția)
Cas pe teren agricol jenicaprod jenicaprod Eu am dat in arenda 2 ha de teren agricol. Subventia o ia arendasul, iar eu platesc impozitul pe teren. Cand este vorba sa se dea drepturile ce mi se cuvin ... (vezi toată discuția)